Review Concrete Genie. Un joc fantastic de desenat, pentru PlayStation 4

Review Concrete Genie. Un joc fantastic de desen, pentru PlayStation 4

Dacă te-ai săturat de jocurile tip shooter sau de strategie, o alternativă interesantă o reprezintă Concrete Genie, un joc special de desenat pentru PS4 în care trebuie să readuci frumusețea orașului Denska cu ajutorul unor desene care prind viață. Un game inedit, foarte bine realizat, care te va purta într-0 lume plină de personaje fantastice, relatează GadgetReport.ro

Al doilea joc după Entwinde realizat de studioul Pixelopus, ce aparține de Sony Interactive Entertaiment,  Concrete Genie vine cu o idee originală și un stil artistic foarte special.

În Concrete Genie intri în rolul unui tânăr pe nume Ash, foarte talentat la desen, care locuiește în Denska, un oraș ajuns în paragină, fieful unor bătăuși. Din cauza unuia dintre ei, Ash își pierde prețiosul său caiet cu desene fantastice. Numai că operele sale prind viață, ca într-o lume magică, și se răspândesc în tot orașul.

Ash ajunge în posesia unei pensule magice, cu ajutorul căreia va desena tot felul de personaje menite să ajute orașul să scape de mantia neagră, de bătăuși și spiritele rele.

Pe tot parcursul jocului, cu pensula magică, vei putea inventa personaje care să te ajute în misiune, o chestie inedită în lumea gamingului. Indiferent de cât de creativ ești, personajele tale vor prinde viață, iar efectele vizuale și sonore te vor purta, cu siguranță, ore în șir într-o lume fantastică, plină de mstere.

Concrete Genie poate fi jucat atât în varianta clasică, cu un controller, cât și cu ajutorul căștii VR și PlayStation Move. Cea mai bună experiență este, fără îndoială, cea în modul VR.

În esență, nu te aștepta la prea multe confruntări cu spiritele rele. Jocul este mai mult un exercițiu de imaginație, în care desenarea personajelor se află în prim-plan. Vei putea, de altfel, să accesezi modul Free Painting unde te vei putea juca cu personajele create de tine în tot felul de scenarii.

Concret Genie

Concret Genie, un joc superb

Vestea mai puțin bună este că povestea din  Concrete Genie este una destul de scurtă.   Probabil vei termina jocul în trei, patru ore maxim. Pentru a face mai lungi sesiunile de gameplay,  vei putea, de exemplu, să cauți prin ziare tot felul de informații pentru a înțelege mai bine povestea orașului Denska.

Dincolo de poveste, grafica din Concrete Genie este cea care reprezintă principalul atuu al acestui joc, foarte bine calibrată pentru PS4.

Ne-a plăcut foarte mult schema de joc care utilizează tracking-ul controllerului/căștii VR cu ajutorul celor două motion controllers, pentru a realiza desene spectaculoase.

În modul free play, alături de casca VR vei avea la dispoziție o lume vastă unde îți vei putea pune la încercare latura creativă cu ajutorul uneltelor din joc.

Concrete Genie este, în concluzie, o surpriză plăcută în gama titlurilor exclusive pentru PlayStation 4. Un titlu destinat în primul rând copiilor, gândit să le stimuleze creativitatea, dar și celor mari, reprezentând un bun instrument anti-stres.

GadgetReport.ro îi oferă jocului nota 8, un calificativ excelent pentru idee și grafică, singurul său minus fiind povestea destul de scurtă. Jocul poate fi cumpărat de aici .