The Outer Worlds, lansat oficial. ,,Cel mai bun joc original” în cadrul E3 2019

The Outer Worlds, lansat oficial. ,,Cel mai bun joc original" în cadrul E3 2019

Private Division și Obsidian Entertainment au lansat jocul The Outer Worlds pentru  Xbox One, Xbox One X, PlayStation 4, PlayStation  4 Pro și  Windows PC. The Outer Worlds a câștigat premiul pentru „Cel mai bun joc original” în cadrul E3 2019, fiind dezvoltat de Tim Cain și Leonard Boyarsky, creatorii seriei originale Fallout. Pentru a dezvolta acest nou RPG single-player , cei doi veterani și-au unit eforturile cu echipa Obsidian, de numele cărora se leagă Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic II, South Park: The Stick of Truth și Pillars of Eternity, relatează GadgetReport.ro

În The Outer Worlds, intri în pielea unui colonist care se trezește după 70 de ani de hibernare, la bordul navei aflate în derivă, Hope.

După primii pași făcuți într-o lume necunoscută, el își dă seama că se află la marginea galaxiei, unde fiecare aspect al vieții coloniștilor este controlată de niște mega-corporații. Acestea încearcă cu disperare să ascundă un secret întunecat care ar putea distruge lumea Halcyonului.

Soarta coloniei se află în mâinile jucătorilor, care vizitând diferite locații, interacționând cu diferite facțiuni și rezolvând misiunile încredințate de diferite personaje, care mai de care mai colorate, vor decide finalul poveștii. Alegerile făcute de ei vor afecta nu doar povestea jocului, dar și felul în care evoluează personajul principal, respectiv relația cu potențialii membri ai echipei.

Pe lângă conversațiile deosebit de bine realizate, o parte importantă a The Outer Worlds o reprezintă abordarea diferitelor situații pentru a evita confruntările. Jucătorii pot alege să investească în abilitățile de subterfugiu, pentru a beneficia de o deghizare holografică care poate păcăli gărzile.

Cei care aleg să-și cultive cunoștințele de inginerie au posibilitatea de a prelua controlul sistemelor de securitate. Cei care nu vor să se complice cu detaliile pot adopta o abordare directă și să se folosească de arme albe sau arme de foc futuriste, precum Shrink Ray-ul.

Jucătorii sunt așteptați de o serie de potențiali companioni care inhabitează Halcyon-ul, fiecare cu propria poveste și un set de abilități unice, care pot ajuta în luptă,  dar pot debloca și noi opțiuni de dialog. Acești companioni contribuie la rejucabilitatea sporită a The Outer Worlds.

The Outer Worlds

The Outer Worlds

Anunțul disponibilității jocului The Outer Worlds este însoțit și de un nou trailer intitulat What Is The Outer Worlds Trailer.