Review ,,The Irishman”. Unde sunt vremurile când se făceau filme bune?

Data: 28/11/2019 | Autor: .

Mult așteptatul film ,,The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese, a debutat pe Netflix, iar primele reacții sunt cel puțin contradicatorii, ca să nu spunem negative. Dincolo de prezența monștrilor sacri, precum Robert De Niro și Al Pacino, filmul maraton, de peste 3 ore și jumătate, nu reușește să se ridice la nivelul clasicelor pelicule cu mafioți, din anii de glorie ai cinematografului, relatează GadgetReport.ro

,,The Irishman” a fost așteptat cu multe speranțe de toată lumea. O producție uriașă, care a adunat câțiva dintre cei mai buni actori din istoria filmului, precum Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino sau Harvey Keitel, s-a dovedit a fi, din păcate, o mare dezamăgire.

Filmul s-a dorit a fi o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial văzută prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc și asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.

În esență, fără a divulga prea mult din acțiunea filmului, ,,The Irishman’’ urmărește unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană; dispariția legendarului șef de sindicat Jimmy Hoffa și prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate: modul de funcționare, rivalitățile și legăturile cu politica.

Martin Scorsese, unul dintre cei mai apreciați regizori americani, n-a reușit în opinia noastră, să readucă în prim-plan farmecul filmelor cu mafioți, în genul ,,The Godfather’’. ,,The Irishman” se dovedește a fi doar un film cu o atmosferă de epocă, însă greu de urmărit, povestea fiind una diluată și povestită într-un mod care nu face prea multă cinste acestui mare regizor.

În rest, dacă aveți răbdare toate cele 210 minute cât durează filmul, veți remarca prestația celebrilor actori Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino și Harvey Keitel și, mai ales, modul în care, cu ajutorul tehnologiei, producătorii au reușit să-i întinerească pe aceștia pentru a-și juca rolurile din trecut.