Revoluţie tehnologică! Bateria care se incarca in 60 de secunde (VIDEO)

Data: 8/04/2015 | Autor: .

BATERIe-revolutionaraCum ar fi să îţi încarci automobilul de la orice priză, în câteva minute, iar apoi să circuli fără întrerupere până la 200-250 de kilometri! Ceea ce acum pare o idee demnă de SF, în curând ar putea sa devina realitate.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au inventat o baterie Aluminiu-Ion care se încarcă complet în numai 60 de secunde.

Tehnologia ar putea să revoluţioneze piaţa IT&C, dar şi industria auto, automobilele electrice urmand sa primeasca un avantaj decisiv in faţa celor clasice!

Bateria dezvoltată de savanţi ofera 7500 cicluri de încărcare fără a-şi pierde din proprietăţi, de aproximativ 7.5 ori mai mult decât actualele baterii omerciale Li-Ion.

Potrivit cercetătorilor, un alt mare avantaj este că noile baterii nu prezintă pericol de explozie, pentru că nu pot lua foc în caz de supraîncălzire.

Prototipul dezvoltat la Universitatea Stanford are numai 2 volţi. Cercetătorul Dai Hongjie a declarat că următorul pas este dezvoltarea unei baterii de 3.6 volţi. Ulterior ar urma să fie dezvoltate şi baterii de mare capacitate, pentru automobile.

Vedeţi o demonstraţie cu bateria în clipul video de mai jos.