Televizorul viitorului îl vom împacheta ca pe hârtie

Data: 21/08/2018 | Autor: .

Televizorul viitorului îl vom împacheta ca pe hartie

Peste numai câţiva ani, gadgeturile din prezent, de la laptopuri la telefoane şi televizoare, vor intra în istorie, locul acestora urmând să fie luat de o gamă incredibilă de produse demne de filmele SF, precum televizorul viitorului. Ne pregătim de revoluţia OLED!

Când spunem că va fi o adevărată revoluţie, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED vor ajunge, treptat, să echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic, inclusiv televizorul viitorului, relatează GadgetReport.ro

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi şi vom trece la unele extrem de subţiri, flexibile şi indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni ne dorim, care vor fi “tăiate” în magazin, şi pe care le vom aplica pe perete, acasă, ca pe tapet.

Vom avea până şi sticle şi borcane cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre conţinutul acestora, sfaturi de sănătate etc.

În 10-15 ani de acum încolo, tehnologia care acum este de top ni se va părea învechită, precum magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic.

Dovadă, GadgetReport.ro vă prezenta, recent, primul ecran LG super-flexibil OLED, de 18 inchi, care poate fi împachetat precum o foaie de hartie şi este rezistent la lovituri, apă şi praf. Acesta ar putea fi baza de la care va fi construit televizorul viitorului.

Noul ecran OLED, protejat cu o folie de poliamidă, are o grosime de numai 3 cm si o rezolutie de 1,200 x 810 pixeli. Potrivit sefului LG Display, In-Byung Kang, noile ecrane OLED ar urma să intre în producţie anul viitor, atunci când vom vedea şi primele televizoare cu astfel de display-uri.

Alături de LG, şi alte companii precum Samsung, Sony şi Apple dezvoltă tehnologii OLED care urmează să debuteze la scară comercială în următorii 4-5 ani.

Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmăriţi şi clipul următor.