Right Up Our Alley. Un clip incredibil anunță viitorul cinematografiei

Data: 15/03/2021 | Autor: .

Right Up Our Alley

Un videoclip intitulat Right Up Our Alley, realizat dintr-o singură înregistrare cu o dronă care zboară pe o pistă de bowling din Minnesota, a devenit viral pe internet, fiind promovat drept un exemplu relevant despre cum va arăta viitorului cinematografiei.

Videoclipul Right Up Our Alley are 90 de secunde și a fost filmat și produs în noaptea de 2 martie de studiourile Rally. Clipul începe cu drona care intră prin ușile Bryant Lake Bowl din Minneapolis.

De acolo, drona zboară prin toată sala de bowling, inclusiv în bar și în zona de mentenanță.

Videoclipul a fost distribuit pe scară largă pe rețelele sociale și a câștigat aplauze de la unele dintre cele mai mari nume de la Hollywood.

Lee Unkrich, care a regizat lungmetrajul animat Pixar Coco, a spus că este „unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care le-am văzut vreodată”.

Todd Vaziri, un artist de efecte vizuale care a lucrat la filmele Star Wars, Star Trek, Marvel și Transformers și Avatar, a scris pe Twitter : „Acest gen de inovație minunată se adaugă limbajului și vocabularului cinematografiei. Foarte frumos”.

Right Up Our Alley, o filmare incredibilă

Regizorul Guardians of the Galaxy, James Gunn, a declarat că filmarea a fost „uimitoare” și „incredibilă” și a dorit ca creatorii să se alăture echipajului de producție de la Guardians of the Galaxy 3.

Realizatorul videoclipului, Anthony Jaska, a declarat că unii oameni s-au arătat sceptici că videoclipul a fost filmat într-o singură captură. „Este un adevărat one-take”, a spus Jaska.

Dronele FPV, cu care a fost filmat clipul, sunt, în general, mai mici și mai ușoare decât alte drone cu cameră, iar operatorii le controlează purtând ochelari în stil de realitate virtuală.

Directorul clipului, Jay Christensen, a declarat că a vizitat pista de bowling cu o zi înainte pentru a vizualiza scena și a se pregăti mental pentru producție.

Cei doi regizori au declarat că obiectivul este de a reaminti oamenilor despre afacerile locale, cum ar fi Bryant Lake Bowl, care sunt inima comunităților și care au nevoie de sprijin în pandemie.