Netflix taie accesul la conturile care nu sunt în aceeași locuință!

Data: 12/03/2021 | Autor: .

Netflix

Netflix testează un mecanism prin care să restricționeze accesul la conturi pentru cei care nu se află în aceeași locuință. Altfel spun, vrea să stopeze un fenomen destul de răspândit – ,,împrumutarea” datelor de acces la rețea.

Netflix permite în prezent crearea a maximum patru profiluri diferite pe același cont, în funcție de tipul de abonament plătit. De pe fiecare dintre aceste profiluri se puteau conecta însă mai multe persoane, din mai multe locuri, dar nu simultan.

În ultimele zile, însă, mai mulți utilizatori ai platformei de filme și seriale au primit un mesaj în care li se spunea: „Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru BBC că „testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”.

Cum să crești viteza de redare a filmelor și serialelor de pe Netflix

Acesta a adăugat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la restricționarea conturilor pe întreaga platformă. În cadrul acestui test, utilizatorii pot verifica autorizarea printr-un cod trimis pe telefon sau prin email.

În condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă.  În 2016, cofondatorul Reed Hastings spunea că „partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”.

În 2019, un alt oficial a spus că Netflix urmărește problema partajării parolelor, dar că nu are „planuri mari de anunțat cu privire la eventuale schimbări”.

Ce noutăți aduce serviciul FilmBox+, concurent pentru Netflix și HBO Go?

Cinematograful 4DX! Ploi, vant, mirosuri si vibratii in noile sali (VIDEO)