Roboţii-furnică tractează o maşină. Un experiment incredibil

Data: 16/03/2016 | Autor: .

roboţii-furnică tractează o maşină

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au lansat noi imagini cu roboţii-furnică, capabili să tragă greutăţi de peste 100 de ori mai mari decât propria greutate. Şase roboţi MicroTugs au demonstrat faptul că pot să tragă, fără probleme, o maşină, relatează GadgetReport.ro

Cei mai mici roboţi MicroTugs, care cântăresc 9 grame, pot căra greutăţi de până la 1 kg, echivalentul unui om care tractează un elefant.

Cel mai puternic micro-robot, care cântăreşte numai 12 grame, poate tracta, însă, obiecte de până la de 2000 de ori mai grele decat cea proprie. Cercetatorul David Christensen a declarat anterior, citat de GadgetReport.ro, că performanţa este echivalentă cu cea în care un om ar căra o balenă albastră.

Potrivit cercetatorilor de la Stanford, secretul din spatele acestei performanţe este legat de cauciucul special folosit pentru roţile roboţilor, care aplică o presiune incredibilă asupra suprafeţelor cu care intră în contact.

Într-un alt experiment, roboţii-furnică s-au dovedit capabili să se caţere cu uşurinţă pe pereţi şi să se deplaseze printre obstacole, cu o viteză incredibilă.