Robotul care alearga mai repede decat Usain Bolt (VIDEO)

Data: 6/09/2012 | Autor: .

Boston Dynamics a dat publicitatii un clip video in care prezinta noua generatie a robotoului Cheetah. Expertii sustin ca robotul alearga mai repede decat cel mai rapid om, atletul Usain Bolt, ajungand sa se intreaca chiar cu o masina.

Recordul de viteza atins de Cheetah a fost de 45,5 kilometri pe ora. Cea mai mare viteza atinsa de Usain Bolt a fost de 44,7 km/ora, potrivit IAAF.

Botezat CHEETAH, robotul celor de la Boston Dynamics este construit dintr-un ansamblu din materiale compozite care, imbinate sub forma unui quadruped, se inspira din mecanica miscarii unui animal de prada.

Robotul este controlat de la distanta de un computer care transmite pistonilor hidraulici ritmul alergarii si viteza.

Proiectul Cheetah, prezentat anterior de GadgetReport.ro, este finantat din surse ale Armatei SUA, prin intermediul programului M3 program (Maximum Mobility and Manipulation), care cauta un vehicul de transport sufficient de rapid si mobil incat sa ii asigure asistenta pe campul de lupta.

Cu alte cuvinte, un fel de cal-robot care sa asigure soldatilor miscare rapida in teatrul de operatiuni. In clipul de mai jos veti vedea o demonstratie a modului in care alearga robotul Cheetah.