Rolex Deepsea Challenge. Cum arată cel mai rezistent ceas de lux produs vreodată

Data: 4/11/2022 | Autor: .

Dacă plănuiți să faceți scufundări pe fundul celui mai adânc punct al Oceanului Pacific, în Groapa Marianelor, Rolex vă prezintă ceasul de scufundări Oyster Perpetual Deepsea Challenge, care rezistă până la 11.000 m.

Există probabil oameni care se simt liniștiți la gândul că, dacă își pierd Rolex-ul peste bord în mijlocul Pacificului, acesta va funcţiona în continuare când va ateriza în nămolul de pe fundul oceanului.

Apoi, mai există și unele persoane care nu au făcut scufundări în viața lor și nu intenționează să facă acest lucru dar sunt destul de dornice să dețină un astfel de ceas pentru statutul său sau pur și simplu pentru că este cool.

Cu siguranță nu ar cumpăra Deepsea Challenge să-l poarte zilnic, în condiţiile în care acesta are o carcasă din titan care măsoară 50 mm în diametru și are 23 mm grosime.

Rolex Deepsea Challenge se bazează pe ceasul experimental purtat de cineastul James Cameron în timpul coborârii sale din 2012 până la 10.908 m în Groapa Marianelor.

Deepsea Challenge poate fi ridicol de mare, dar este surprinzător de ușor. Deoarece este învelit în trei bucăți de titan RLX de gradul 5, este cu 30% mai ușor decât prototipul din 2012.

Deși este evaluat la 11.000 m, normele de certificare necesită o marjă de siguranță semnificativă, astfel încât poate rezista de fapt la o adâncime de 15.000 m sau la 17 tone de presiune.

Carcasa Oyster, cu un cristal de safir bombat, rezistent la zgârieturi, cu o grosime de 9,5 mm, și luneta rotativă unidirecțională, sunt completate de mecanismul Rolex Ringlock care se întărește pe măsură ce presiunea apei crește.

Rolex Deepsea Challenge are o brățară Oyster din titan

Rolex Deepsea Challenge are o brățară Oyster din titan și de o închizătoare de siguranță pliabilă Oysterlock, care este capabilă să se extindă 26 mm pentru a se potrivi peste manșonul unui costum de neopren.

În interiorul carcasei se află un mecanism automat de calibrul 3230 cu 31 de rubine, care se înfășoară automat datorită unui rotor bidirecțional Perpetual.

Bătând la o frecvență de patru Hz (28.800 de bătăi pe oră), ceasul oferă o precizie de -/+2 secunde pe zi.

Cadranul negru mat intens și satinat fin are indicatoare de ore din aur alb de 18 ct iluminate de Chromalight.

Rolex Deepsea Challenge se află acum la vânzare și costa 26.000 de dolari.