SUV-ul electric Polestar 3, gata de lansare. Cum arată și cât costă

Data: 8/11/2022 | Autor: .

SUV-ul electric Polestar 3, gata de lansare

Polestar a scos în sfârșit la iveală primul său SUV electric. Noul Polestar 3 va ajunge la clienți în al patrulea trimestru al anului 2023, cu un preț de pornire de 85.300 de dolari în SUA. Precomenzile sunt disponibile acum. În timp ce acest preț plasează EV-ul ferm în teritoriul de lux, vor exista câteva avantaje care l-ar putea ajuta să iasă în evidență.

Pentru început, Polestar 3 promite performanțe solide. Ramura Volvo anunță o estimare timpurie a unei autonomii de 379 de mile (folosind metodele de testare WLTP) datorită pachetului de baterii de 111 kWh.

Ne-am aștepta la o clasificare EPA mai modestă în SUA, dar acest lucru sugerează totuși că vehiculul ar putea depăși cele 305 mile ale SUV-ului EQS mai scump de la Mercedes.

Mașina va atinge 0- 100 km/h în numai 5 secunde, grație sistemului cu două motoare de 483 CP (4,7 secunde și 510 CP cu pachetul Performance Pack de 6.000 de dolari), o viteză maximă de 250 Km/h și un suport de încărcare rapidă de 250 kW.

Mai important, există o mulțime de tehnologie la bord. Polestar 3 standard vine cu o serie de camere, radare și senzori cu ultrasunete pentru a oferi funcții de siguranță împrumutate de la Volvo, inclusiv un radar interior care avertizează atunci când copiii se află încă pe locurile din spate.

De asemenea, puteți comanda un pachet Pilot Pack cu LiDAR, care încă nu are un preț stabilit, care pune bazele funcțiilor de autoconducere.

La interior veți găsi, de asemenea, o putere de procesare semnificativ mai mare. Ecranul de infotainment de 14,5 inchi va beneficia de o platformă Snapdragon Cockpit de „nouă generație”, iar acesta este primul model Polestar care utilizează un computer NVIDIA Drive pentru a alimenta funcțiile de asistență a șoferului.

interiorul lui Polestar 3

Pachetul Plus Pack și pachetul obișnuit Pilot Pack vor fi incluse, aducând caracteristici precum un sistem audio Bowers & Wilkins cu 25 de difuzoare (cu Dolby Atmos), un afișaj heads-up și sisteme de asistență pentru șofer pentru autostrăzi și parcare.

Până acum, Polestar a fost o companie cu un singur vehicul electric. Sedanul de lux Polestar 5 și decapotabila Polestar 6, alături de noul Polestar 3 vizează un public considerabil mai larg și rămâne de văzut dacă aceste modele vor avea succesul scontat.