Samsung anunță dezvoltarea ecranului indestructibil. Pregătiri pentru Galaxy X?

Data: 28/07/2018 | Autor: .

Samsung anunță dezvoltarea ecranului indestructibil. Pregătiri pentru Galaxy X?Samsung pregătește o adevărată revoluție în domeniul gadgeturilor mobile, anunțând lansarea unui ecran flexibil care poate rezista la cele mai dure șocuri și temperaturi extreme, fiind practic indestructibil. Nu este exclus ca Samsung să includă noul tip de display pe Galaxy X, primul telefon flexibil dezvoltat de sud-coreeni, relatează GadgetReport.ro

Ecranul flexibil de tip OLED dezvoltat de Samsung este încadrat de un strat de plastic transparent care reproduce proprietățile sticlei, păstrând în același timp flexibilitatea ecranului pe care-l acoperă.

Samsung Display a afirmat că ecranul a trecut prin numeroase teste, de la cel de scăpare pe jos de la o înălțime de 1.2 metri până la cel de expunere la temperaturi extreme cuprinse între -32 grade Celsius și 71 grade Celsius.

Chiar și după aceste teste, panoul a continuat să funcționeze fără probleme sau daune. A fost realizat și un drop test de la 1.8 metri înălțime și chiar și în aceste condiții, panoul a supraviețuit fără probleme.

În urma testelor, ecranul indestructibil a primit certificarea militară OSHA din partea Underwriters Laboratories.

„Fereastra din plastic fortificat este potrivită pentru astfel de dispozitive portabile nu numai datorită faptului că este indestructibilă, ci și datorită greutății sale reduse, transmisivității sale, ce sunt foarte asemănătoare cu cea a sticlei”, a declarat Hojung Kim, purtător de cuvânt al Samsung Display.

Reprezentanții Samsung au transmis că, dincolo de telefoane, laptopuri și tablete, acest display va putea fi folosit și pe alte gadgeturi și dispozitive precum automobile, dispozitive militare, console de jocuri portabile etc.

Potrivit GadgetReport.ro, nu este exclus ca noul tip de ecran să îl vedem pe viitorul Samsung Galaxy X, primul telefon flexibil dezvoltat de sud-coreeni, care ar urma să ajungă pe piață anul viitor.

Gadgetul ar putea avea un ecran flexibil de 7,3 inch, care va putea fi folosit ca o tabletă și pliat apoi pe jumătate pentru a se transforma într-un smartphone.

samsung galaxy x Samsung-Galaxy-X-gifSamsung lucrează de câţiva ani la dezvoltarea Galaxy X şi pare că, în sfârşit, a reuşit să depăşească provocările de natură tehnologică, având nevoie de componente care să fie maleabile și să suporte presiunea plierii.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0, iar telefonul a apărut deja pe unul dintre site-urile companiei.

Samsung Galaxy X va beneficia, cel mai probabil, de un nou procesor neural Exynos, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.

Potrivit experţilor, cela mai probabil, telefonul Galaxy X va fi flexibil dar pe partea de mijloc, în locul în care se împătureşte. Ulterior vor fi lansate şi variantele complet flexibile, telefoanele urmând să poată fi rulate sau împăturile, precum o foaie de hârtie.

Cert este că, dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.