Samsung contraatacă. Pregăteşte lansarea Galaxy X, primul telefon flexibil

Data: 13/09/2017 | Autor: .

Samsung contraatacă. Pregăteşte lansarea Galaxy X, primul telefon flexibilAvem Galaxy S8, iPhone 8, iPhone X, de ce nu şi un Galaxy X? Ori producătorii de telefonie trec printr-o criză cruntă de inspiraţie, ori este o acţiune coordonată, menită să ajute clienţii să facă deosebirea între gadgeturile de ultimă generaţie. După iPhone X, şi Samsung pregăteşte un telefon cu acest indicativ, pe care urmează să-l lanseze anul viitor. Va fi primul telefon flexibil din lume, relatează GadgetReport.ro

Preşedintele Samsung Electronics, Koh Dong-jin, a declarat, potrivit Bloomberg, că 2018 este anul în care compania va prezenta primul său telefon flexibil. Samsung lucrează de ani de zile la proiectul Galaxy X şi pare că a reuşit să pună la punct tehnologia revoluţionară.

„Ca şef al Samsung Electronics, pot să spun că ţinta noastră (n.r. – pentru lansarea telefonului flexibil) este anul viitor. Când vom reuşi să rezolvăm toate problemele, îl vom lansa pe piaţă”, a declarat Koh Dong-jin.

GadgetReport.ro relata, recent, că telefonul, cu nume de cod SM-G888N0, a apărut deja în statisticile Bluetooth SIG, organizaţia care acordă certificările pentru acest standard de comunicaţie.

Cum numărul de model nu corespunde cu niciunul dintre gadgeturile Samsung, se speculează că standardul Bluetooth 4.2 a fost acordat, în fapt, viitorului model Samsung Galaxy X. Acum patru luni, telefonul a primit şi certificarea Wi-Fi.

Interesant este, începând cu Galaxy S8, Samsung a trecut la Bluetooth 5.0, astfel că certificarea acordată lui Galaxy X pare învechită. Cel mai probabil va fi însă actualizată pe măsură ce telefonul va deveni realitate.

Potrivit publicaţiei de business sud-coreene The Investor, Samsung a comandat deja componentele pentru producţia a 200-300 de telefoane/prototip Galaxy X.

Galaxy X va avea un ecran OLED flexibil, astfel încât se va deschide precum o carte. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Galaxy X va beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulator flexibil. Acesta se va încărca la 80% în numai 35 de minute.

Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Kim Tae-woong, şeful Samsung Display, declara recent, că există câteva provocări de natură tehnologică înainte să se treacă la producţia de serie, estimând că, într-o primă fază, vom vedea ecrane flexibile doar pe o parte. Ecranele complet flexibile, capabile să ofere imagini pe ambele părţi, ar urma să fie lansate ulterior.

Dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

Lenovo Folio. Şi chinezii construiesc un telefon flexibil

GadgetReport.ro relata, anterior, ca şi alte companii, precum, LG,Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Şi chinezii de la Lenovo pregătesc un astfel de telefon. GadgetReport.ro prezenta, recent, imagini cu prototipul acestuia. Le vedeţi în clipul de mai jos.

Lenovo Folio este încă în stadiu de concept, iar chinezii nu au vehiculat niciun fel de informaţii privind specificaţiile şi posibila dată de lansare.