Samsung, decizie fără precedent. Blochează telefoanele Galaxy Note 7

Data: 22/09/2016 | Autor: .

Samsung, decizie fără precedent. Blochează telefoanele Galaxy Note 7

Samsung ia măsuri extreme pentru a preîntâmpina noi incidente cu telefoanele Galaxy Note 7 care prezintă pericol de explozie. Pentru că nu toţi utilizatorii şi-au adus telefoanele să le schimbe cu altele sigure, compania a decis să blocheze încărcarea telefoanelor, relatează GadgetReport.ro

Prin intermediul unui update de software automat, telefoanele Galaxy Note 7 nu vor mai putea fi încărcate la un nivel mai ridicat de 60%.

Astfel se speră că se va evita supraîncărcarea şi explozia, iar utilizatorii vor înţelege că trebuie să le aducă în service, pentru a fi preschimbate.

Măsura a fost luată, oficial, de Samsung Australia, însă nu este exclus să fie extinsă la nivel mondial.

Samsung oferă, în prezent, noi telefoane Galaxy Note 7, botezate Galaxy Note 7s, care, pe lângă un nou acumulator, oferă un software care afişează o iconiţă verde, semn că dispozitivul este sigur şi nu reprezintă un pericol.

Samsung SUA a anunţat că, până în prezent, a înlocuit 130.000 de telefoane Galaxy Note 7 care ar fi putut reprezenta un pericol.

Samsung a contabilizat peste 100 de incidente, dintre care peste 70 în SUA, în care telefoanele Galaxy s-au supraîncălzit şi au explodat, în momentul în care se aflau la încărcat. De asemenea, au fost raportate cazuri, încă neconfirmate, de incendii puternice izbucnite de la explozia telefonului.

Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse citată de GadgetReport.ro.

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă din cauza problemelor cu noul telefon.

Samsung Galaxy Note 7s a ajuns in magazine. Ce noutati aduce