Samsung Galaxy Fold ajunge în magazine pe 27 septembrie

Samsung Galaxy Fold ajunge în magazine pe 27 septembrieSamsung Galaxy Fold, primul telefon cu ecran pliabil din istoria producătorului sud-coreean, va fi disponibil în magazinele din SUA din 27 septembrie, relatează GadgetReport.ro

Prezentat în premieră în primăvară, Samsung Galaxy Fold a fost amânat de sud-coreeni după ce testele făcute de bloggeri au relevat faptul că acesta are probleme semnificative.

Între timp, telefonul de 2000 de euro al sud-coreenilor a fost ,,sigilat’’ pentru ca praful și impuritățile să nu mai poată intra, pe la balamale, sub ecran.

În al doilea rând, Samsung a găsit o soluție pentru ca ecranul protector să nu mai poată fi scos și, astfel, display-ul pliabil să nu mai sufere problemelele semnalate de jurnaliștii care au testat prima versiune a Galaxy Fold.

Procesul de sigilare pare însă să nu fie atât de bine pus la punct. O dovedește un test extrem efectuat de un cunoscut blogger de tehnologie care a arătat ce se întâmplă dacă pui nisip sau pietriș pe ecran și apoi pliezi telefonul.

Vedeți rezultatele în clipul de mai jos.

Avem de-a face cu un test extrem, iar astfel de situații este puțin probabil să apară în utilizarea obișnuită. Dacă îți cumperi un telefon de 2000 de euro, cu siguranță vei avea grijă de el, chiar și la plajă.

Dincolo de speculațiile privind fragilitatea telefonului, cert este că Samsung Galaxy Fold vine cu acceași configurație hardware anunțată initial.

Cei care vor cumpăra telefonul vor primi gratuit căștile Galaxy Buds, o husă specială din Kevlar și un an de garanție pentru orice probleme, inclusiv căzături, prin Samsung Care+.

Samsung Galaxy Fold va fi oferit în versiunile de culoare Cosmos Black și Space Silver. Samsung anunță că va fi disponibilă și o versiune 5G.

Nu există încă informații despre posibila lansare în România însă nu este exclus să vedem telefonul în ofertele operatorilor începând cu luna octombrie.