Samsung Galaxy Fold, pregătit să ajungă în magazine. Va costa 2000 de euro

Data: 26/03/2019 | Autor: .

Samsung Galaxy Fold, pregătit să ajungă în magazine. Va costa 2000 de euro  Samsung Galaxy Fold va debuta în magazine la începutul lunii mai, iar precomenzile vor putea fi realizate, inclusiv în România, din 26 aprilie. Telefonul pliabil va costa 2000 de euro, relatează GadgetReport.ro

Potrivit GSM Arena, România se află pe lista primelor țări în care telefonul Galaxy Fold va fi disponibil, alături de SUA, Coreea de Sud, Marea Britanie, Franța, Germania și alte 10 țări.

Cei care vor cumpăra telefonul vor primi gratuit căștile Galaxy Buds, o husă specială din Kevlar și un an de garanție pentru orice probleme, inclusiv căzături, prin Samsung Care+.  Samsung Galaxy Fold va fi oferit în versiunile de culoare Martian Green, Astro Blue, Space Silver și Cosmos Black.

Telefonul pliabil are două ecrane, unul de 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9) și un altul de 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)

Samsung afirmă că ecranul nu se îndoaie, ci se pliază. Samsung a inventat un nou strat de polimeri și a creat un display cu aproximativ 50% mai subțire decât ecranul obișnuit pentru smartphone-uri. Noul material face ca Samsung Galaxy Fold să fie flexibil și dur, construit pentru a rezista.

Telefonul se deschide precum o carte și se închide compact printr-o singură mișcare. Pentru a realiza acest lucru, Samsung a proiectat o balama sofisticată cu mai multe trepte de interblocare. Acest sistem este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant.

Galaxy Fold se transformă în ecranul de care aveți nevoie. Îl puteți scoate din buzunar pentru a răspunde la apeluri, la mesaje și îl puteți deschide pentru multitasking și pentru o mai bună vizionare pe cel mai mare ecran mobil, care vă este util pentru prezentări, reviste digitale, filme și conținut AR.

Telefonul beneficiază de un software special, care oferă noi modalități de a beneficia la maximum de smartphone:

  • Fereastră multi-activă: Deschideți simultan până la trei aplicații active, indiferent la ce lucrați sau ce vă jucați. Vă pregătiți de o sesiune de vizionare neîntreruptă? Verificați ultimele apariții pe Amazon PrimeVideo, căutați cele mai recente recenzii și invitați-vă prietenii să se alăture maratonului prin trimiterea unui simplu mesaj cu trailer-ul filmului – toate acestea pe un singur ecran.
  • Continuitate în aplicații: Veți avea parte de tranziții intuitive, fără întreruperi între telefonul pliat și ecranele principale. Indiferent că închideți sau deschideți Galaxy Fold, aplicațiile se vor afișa automat așa cum au fost lăsate. Rămâneți conectat la Instagramvizualizând întregul feed cu o singură mână și verificați rapid notificările. Când sunteți gata să faceți o fotografie, să editați una sau să aruncați o privire mai atentă în feed, deschideți telefonul pentru acces la ecranul mare.

Samsung a colaborat cu Google și cu comunitatea de dezvoltatori Android pentru a se asigura că aplicații– precum Facebook, WhatsApp și Youtube – pot fi accesate și de pe Samsung Galaxy Fold.

Dincolo de ecranul revoluționar, Galaxy Fold include un chipset AP 7nm 64-bit Octa-core Snapdragon 855 și 12 GB de memorie RAM, alături de un spațiu de stocare de 512 GB. Telefonul are un scaner de amprente aflat pe partea în care degetul arătător stă în mod obișnuit, astfel încât dispozitivul se deblochează cu ușurință.

Telefonul include două baterii, de 4380 mAh, cu încărcare rapidă și wireless. Sistemul dual de baterii a fost special conceput pentru a ține pasul cu multitudinea de activități pe care telefonul le suportă. Galaxy Fold este, de asemenea, capabil să se încarce pe el, dar și un al doilea dispozitiv, ambele simultan, prin Wireless PowerShare, conectat la un singur încărcător, astfel încât să îl puteți lăsa pe al doilea acasă.

Samsung afirmă că Galaxy Fold a fost gândit pentru entertainment. Datorită imaginilor imersive de pe ecranul dinamic AMOLED și a sunetului clar de pe difuzoarele stereo AKG, filmele și jocurile preferate, precum Asphalt 9, sunt redate în culori bogate, iar sunetul are o calitate excelentă.

La capitolul foto, Galaxy Fold propune trei camere pe spate (Ultra-Wide: 16MP, F2.2, Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS, Tele: 12MP, F2.4, OIS) două în interior și una în lateral (10MP (2PD), F2.2, Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9).