Samsung Galaxy S IV se vinde mai bine decat S III

Data: 23/05/2013 | Autor: .

samsung-galaxy-s4

Samsung a anuntat ca a vandut 10 milioane de modele Galaxy S4 la mai putin de o luna de la lansare, noul smartphone atingand acest prag de aproape doua ori mai repede decat predecesorul sau, Galaxy S III.

Vanzarile Galaxy S4 au depasit 10 milioane de unitati in 27 de zile, fata de 50 de zile in cazul Galaxy S III, a declarat joi pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Samsung, Nam Ki-yung, citat de Business24.

Samsung este liderul pietei smartphone-urilor la nivel global, estimata la 294 miliarde de dolari pe an. Compania a inregistrat in primul trimestru o cota de piata de 31,7%, fiind urmata in top de APple cu 17,3% si LG cu 4,7%, potrivit datelor Bloomberg Industries si IDC.

Samsung detine 95% din cota de piata pentru dispozitivele Android.

Pe de alta parte, cota de piata a Apple dupa valoarea vanzarilor este de 31,8%, deoarece compania mizeaza pe smartphone-uri scumpe, cu o marja de profit ridicata.

Pe langa pozitia de lider al pietei smartphone, Samsung este cel mai profitabil producator de dispozitive cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Samsung si-a adjudecat in primul trimestru 95% din profiturile operationale inregistrate de toti producatorii de dispozitive Android, potrivit datelor Strategy Analytics.