Mozilla lanseaza telefonul Firefox in luna iulie (VIDEO)

Data: 30/05/2013 | Autor: .

mozillafirefoxphonesMozilla va lansa primul telefon cu sistemul de operare open-source Firefox in luna iulie. Gadgetul va fi comercializat exclusiv in tarile in curs de  dezvoltare, la un pret de sub 100 de dolari, a anuntat compania.

Noul sistem de operare nu este destinat pietelor din Statele Unite, Europa Occidentala sau Asia, strategia Mozilla fiind sa tinteasca tarile cu economii in dezvoltare.

Astfel, primele telefoane cu sistem Firefox vor fi disponibile in Europa cumparatorilor din Ungaria, Muntenegru, Polonia, Serbia si Spania, iar in America Latina utilizatorilor din Brazilia, Columbia, Mexic si Venezuela.

Pe langa functiile obisnuite oricarui smartphone, telefoanele cu sistem Firefox vor include si o functie care informeaza ca utilizatorul nu vrea sa ii fie urmarita activitatea sau obiceiurile pe Internet, noteaza Mediafax.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Firefox OS se bazeaza pe tehnologia open source Boot to Gecko si ruleaza HTML5. Prezentam atunci si primele doua telefoane Firefox, aflate in faza beta.

Primul telefon, KEON (orange) vine cu un ecran de 3,5 inch HVGA, un procesor Qualcomm Snapdragon de 1GHz S1 si 512 MB RAM, alaturi de un spatiu de stocare de 4 GB extensibil prin microSD. Telefonul prezinta o camera de 3 MP si o baterie de 1580 mAh battery.

Cel de-al doilea model, Peak (alb) vine cu un ecran mai mare, de 4,3 inch IPS si un procesor mai puternic, un Snapdragon S4 1.2 GHz dual-core.

Telefonul prezinta doua camere, una de 2 MP si o alta de 8 MP, alaturi de o baterie ceva mai puternica, de 1800 mAh.