Samsung Galaxy Note 6, lansat în iulie?

Data: 25/03/2016 | Autor: .

Samsung Galaxy Note 6, lansat în iulie? Cel mai spectaculos phablet din istorie

Samsung Galaxy Note 6 ar putea să debuteze cu o lună mai devreme, în iulie, iar primele smartphone-uri să ajungă în piaţă la începutul lunii august.

În ultima vreme, sud-coreenii de la Samsung au dat dovadă de nerăbdare – după ce Galaxy S6 a fost lansat în martie 2015, Galaxy S7 a fost lansat cu o lună mai devreme, în februarie 2016. Şi Galaxy Note 5 a debutat, anul trecut, cu o lună mai devreme, în august.

Dacă luăm în calcul şi că oficialii de la Google au anunţat că noul sistem de operare Android N va debuta la vară, nu este exclus ca Samsung Galaxy Note 6 să fie lansat în iulie, cu o strategie diferită faţă de cea păguboasă folosită la Note 5.

Samsung Galaxy Note 5, cel mai bun phablet lansat vreodată de sud-coreeni, a debutat anul trecut exclusiv pe pieţele asiatice şi americane, pentru Europa fiind promovat telefonul Galaxy S6 Edge Plus. Ulterior, Note 5 a ajuns şi pe bătrânul continent, însă pe alte canale decât cele oficiale.

Cum ideea lansării unui Galaxy S7 Edge Plus a fost trecută la sertar, graba cu care Samsung vrea să lanseze Galaxy Note 6 pare justificată. Cel puţin asta susţin sursele citate de presa sud-coreeană, neconfirmate încă oficial de Samsung.

Samsung-Galaxy-Note-6-speculatii-gadgereport.ro_

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung lucrează deja, intens, la noul phablet Note 6, primul care va rula sistemul de operare Android N.

Samsung Galaxy Note 6 ar putea să includă numai puţin de 6 GB de RAM, un spaţiu de stocare record, de până la 256 GB (64 GB/128 GB), un procesor Exynos 3.1 GHz 16-Core şi un ecran mai mare decât seria precedentă, de 5,8 inchi, Quad-HD Super AMOLED (2560×1440), sensibil la presiune.

Nu este exclus ca telefonul să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi, în premieră, portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge.

În plus, potrivit estimărilor din piaţă, Note 6 ar putea fi primul telefon care va face trecerea de la carcasa de sticlă la una dintr-un aliaj de magneziu, ce ar urma să acopere o baterie cu încărcare rapidă, cel mai probabil de 3600 mAh, aceeaşi ca pe Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy Note 6 va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB 3.0, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului şi o baterie cu încărcare rapidă, de 3500-4000mAh.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.
Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 6, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.