Samsung Galaxy Note 9 ar putea aduce o schimbare majoră în piaţa smartphone-urilor

Data: 14/05/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy Note 9 ar putea aduce o schimbare majoră în piaţa smartphone-urilor

După Galaxy S9 şi S9+, sud-coreenii au trecut deja la dezvoltarea noului flagship. Modelul Samsung Galaxy Note 9, care ar urma să fie lansat în următoarele două luni, înainte de lansarea noii generaţii iPhone, ar putea aduce o noutate semnificativă în domeniu, relatează GadgetReport.ro

Samsung Galaxy Note 9 va fi primul phablet al sud-coreenilor care va oferi un ecran Infinity Display de 6.4 inchi, cu 0.1 inchi mai mare decât cel de pe Galaxy Note 8. Display-ul va avea rezoluţie QHD şi va fi extins pe toată suprafaţa frontală a telefonului, la fel ca la seria S9.

Potrivit unor surse citate de Sammobile, sud-coreenii au început deja producţia display-ului care, pe lângă dimensiunile superioare, ar urma să fie şi mai luminos decât cel de pe Note 8.

Creşterea dimensiunii telefonului va permite şi alocarea unei baterii mai mari, de 4000 mAh, cu încărcare rapidă.

Telefonul ar urma să fie şi primul smartphone Samsung cu un senzor de amprentă inclus în display.

Bineînţeles, informaţiile trebuie privite cu o doză serioasă de incertitudine, asta mai cu seamă că sud-coreenii au dovedit, cu seria S9, că au trecut inovaţia pe planul secund şi că s-au concentrat pe optimizarea resurselor existente, în scopul creşterii profitabilităţii.

Samsung Galaxy S9 este, până la urmă, doar un S8 puţin îmbunătăţit, astfel că nu este exclus ca şi Note 9 să urmeze aceleaşi tendinţe.

Există multe voci care spun că Note 9 va aduce un upgrade minor faţă de Note 8. Se speculează că Samsung Galaxy Note 9, dincolo de adoptarea camerei de pe S9 Plus şi a difuzoarelor stereo, va oferi doar un spaţiu de stocare mai mare, de 128 GB în standard.

Telefonul ar urma să ruleze sistemul de operare Android 8.0 cu ajutorul procesorului Exynos 9810 şi a 6-8 GB de RAM, în funcţie de versiune. La capitolul software, Samsung va aduce şi o nouă versiune a suitei de aplicaţii dedicată seriei Note, care va optimiza funcţiile stylus-ului.

În materie de preţuri, cel mai probabil noua generaţie Samsung Galaxy Note 9 va costa în jur de 1000 de euro, iar telefonul va putea fi cumpărat şi în sistem de buyback, într-o campanie similară cu cea lansată pentru S9 şi S9 Plus.