Samsung Galaxy S7, decriptat! Primele teste oficiale

Data: 12/01/2016 | Autor: .

samsung-galaxy-s7-gadgetreport.ro_1-1

Noile telefoane Samsung Galaxy S7 şi S7 edge, ce vor fi prezentate pe 21 februarie cu ocazia Mobile World Congres de la Barcelona, sunt deja realitate. Dovadă că pe internet au apărut şi primele teste cu noile gadgeturi sud-coreene.

Potrivit unei imagini furnizate de AnTuTu, specificaţiile noii generaţii Galaxy S7 includ un ecran de 5.1-inch cu rezoluţia de 2560×1440 pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon 820, o placă video Adreno 530 GPU, o cameră de 12 MP şi o alta de selfie de 5 MP, 4GB RAM şi 64GB spaţiu de stocare.

Androidandme relatează că specificaţiile prezintă, cel mai probabil, modelul S7 edge (SM-G935A), iar singurul semn de întrebare este legat de mărimea ecranului, până acum fiind vehiculată o diagonală de 5,2 inchi pentru noul model.

Galaxy-S7-Edge-AnTuTu-test-gadgetreport.roPe de altă parte, modelul testat de AnTuTu este cel pentru SUA şi pieţele asiatice, pentru că versiunea internaţională, SM-G930F, ce va fi disponibilă şi în România, va include un procesor octa-core Exynos 8890, dezvoltat de Samsung.

Acesta are patru nucleepe 64 de biți ARMv8 şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, va permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și viteze de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 va asigura o experienţă multimedia fără precedent.

GadgetReport.ro relata, recent, despre noua generaţie Galaxy S7 că aceasta va adopta o carcasă din magneziu care va acoperi spatele telefonului, fapt care îl va face mult mai rezistent la căderi şi zgârieturi.

Smartphone-ul sud-coreenilor va permite extinderea memoriei telefonului prin microSD, un astfel de slot urmand sa fie prezent pe marginea telefonului.

Galaxy S7 va fi, totodată, primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Inovaţia, brevetată de Samsung in Coreea de Sud, este similara cu cea folosita de Apple insa promite sa duca experienta de utilizare la un nivel superior, prin asocierea cu o serie de aplicaţii de Android.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei, Graphene Superfast, care va încărca telefonul în 15 minute!