Samsung Galaxy S9. A început numărătoarea inversă. Specificaţii, preţuri, lansare în România

Data: 20/02/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy S9. A început numărătoarea inversă. Specificaţii, preţuri, lansare în RomâniaA început numărătoarea inversă pentru lansarea noilor flagship-uri Samsung Galaxy S9 şi S9+, iar în presa internaţională apar tot mai multe detalii despre smartphone-urile cu care sud-coreenii speră să depăşească performanţele iPhone X. S9 şi S9+ vor debuta pe 25 februarie, în deschiderea Mobile World Congress de la Barcelona, relatează GadgetReport.ro

Aşa cum reiese din imaginile spion, sud-coreenii nu au schimbat prea multe în materie de design faţă de generaţia anterioară. Acelaşi ecran edge-to-edge “Infinity Display” va echipa cele două telefoane, cu marginile rotunjite şi cu butonul devenit standard pentru asistentul virtual Bixby.

S9 va avea un ecran de 5.8-inch Super AMOLED QHD+ cu rezoluţia 1440×2960 pixeli (18.5:9), iar Galaxy S9+ un display de 6.2-inch.

Marea schimbare va fi pe partea din spate a telefonului, acolo unde Samsung a reconfigurat prezenţa senzorului de amprente şi a camerei, plasând readerul în partea din dreapta, la fel la ca generaţia S7.

galaxy s9 samsunggalaxys9-600x479CAMERELE DE PE GALAXY S9

Galaxy S9 va avea o singură cameră pe spate, de 12 MP, cu o apertură variabilă, între f/1.5 şi f/2.4, în timp ce S9+ va prezenta o soluţie duală, formată din două camere de 12 MP, cu acelaşi tip de apertură. Camerele de selfie vor fi identice pe ambele telefoane, de 8 MP, cu apertură f/1.7 şi autofocus.

Samsung va introduce, odată cu seria S9, un nou software despre care afirmă că va ,,reimagina” funcţiile camerei, promiţând performanţe demne de un DSLR.

Imagini mai clare, mai apropiate de realitate, cu un contrast mai bun şi noi facilităţi, precum filmarea în slow-motion la 960 fps.

GALAXY S9, O REŢEA SOCIALĂ DEDICATĂ

Samsung ar putea aduce şi versiunea proprie de Animoji, pentru a concura astfel oferta rivalilor de la Apple. Şi tot pentru a concura cu iPhone, sud-coreenii au de gând să lanseze şi propria reţea socială, “Uhssup”, care va permite interacţiunea dintre utilizatori într-un mod original, cu animaţii dedicate şi facilităţi de comunicare live video, în stilul Skype.

Samsung Galaxy S9 şi S9+ vor rula două tipuri de procesoare, în funcţie de pieţele unde vor fi vândute. În SUA, noile flagship-uri vor fi dotate cu un Qualcomm Snapdragon 845, iar la noi vor ajunge cu noul procesor Exynos 9810.

Galaxy S9 va avea 4GB de RAM şi 64GB spaţiu de stocare, în timp ce Galaxy S9+ va fi dotat, în plus, cu 6 GB de RAM.

S9 va avea o baterie de 3000 de mAh, în timp ce Galaxy S9+ va avea una de 3500mA, ambele cu încărcare rapidă, wireless. În privinţa celorlalte dotări, sunt de menţionat prezenţa Bluetooth 5.0, portului USB Type-C, a mufei clasice de căşti, a scanerului de iris şi, mai ales, a difuzoarelor stereo, o premieră pentru sud-coreeni.

galaxy s9 dex-pad-2-443x600DEX PAD, UN NOU ACCESORIU PENTRU GALAXY S9

Ambele telefoane vor fi rezistente la apă şi praf (IP68) şi vor rula sistemul de operare Android 8.0 Oreo.

Cele două noi smartphone-uri vor include un nou accesoriu, un DeX Pad, care va înlocui DeX Station-ul lansat anul trecut, pe generaţia S8.

DeX Pad-ul va permite utilizatorilor să folosească smartphone-ul pe post de desktop, cu ajutorul unui monitor sau tv, prin intermediul unui touchpad dedicat. La DeX Station-ul lansat anul trecut era nevoie de o tastatură şi un mouse.

GALAXY S9, PREŢURI ŞI DISPONIBILITATE

Samsung Galaxy S9 şi S9+ vor fi vândute, în prima fază, în versiunile Midnight Black, Purple, Coral Blue şi Titanium Gray. Ulterior ar urma să fie lansate şi alte versiuni de culoare.

În materie de preţuri, nu există informaţii foarte clare, însă cel mai probabil Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro.

DeX Pad va fi vândut, cel mai probabil, la un preţ de 150 de euro. Nu este exclus ca, la fel cum a procedat cu DeX Station în cazul S8, Samsung să-l ofere gratuit la pachet cu noul smartphone Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 şi S9+ ar putea ajunge în România începând cu data de 15 martie.