Samsung Galaxy S9. Telefonul care va aduce o premieră istorică pentru sud-coreeni

Data: 14/02/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus ar putea fi primele telefoane Galaxy care vor beneficia de difuzoare stereo. Cele două difuzoare vor fi plasate la capetele ecranului, facilitând vizionarea cu sunet stereo a clipurilor redate cu telefonul ţinut în poziţie orizontală, relatează GadgetReport.ro

Potrivit publicației sud-coreene ETNews, care prezintă informația, difuzoarele vor beneficia de tehnologia Dolby Sorrund și de expertiza AKG Acoustics, pentru un sunet de calitate. Nu este clar încă unde vor fi amplasate acestea, pe rama laterală sau pe spatele telefoanelor.

Cert este că pentru Samsung ar fi un pas semnificativ înainte, mulți utilizatori criticând compania că nu a reușit până acum să ofere un sunet pe măsura clarității imaginii de pe display-urile Super Amoled.

O altă facilitate o va reprezenta prezența unor emoji-uri 3D, similare cu cele dezvoltate de Apple pentru telefoanele sale.

Emoji-urile vor fi redate pe baza noului sensor optic și a procesorului Samsung Exynos cu care sunt dotate noile telefoane.

Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus vor fi prezentate oficial în data de 25 februarie, în deschiderea expoziţiei Mobile World Congress 2018 de la Barcelona, și vor ajunge pe piață din 16 martie.

SAMSUNG GALAXY S9, DESIGN SIMILAR CU S8

GadgetReport.ro relata, recent, că cele două noi telefoane Samsung vor avea, în linii mari, acelaşi design ca şi Galaxy S8, însă cu margini mai subţiri şi display-uri edge-to-edge Super AMOLED.

Spre deosebire de principalul său rival iPhone X, Samsung Galaxy S9 va avea margini negre sus şi jos. Pe partea de sus sunt amplasaţi senzorii, camera, difuzorul şi microfonul.

Samsung Galaxy S9 va avea un ecran de 5,8 inchi, iar S9+ de 6,2 inchi (S9+), ambele urmând să beneficieze de o tehnologie S-AMOLED, denumită „Sunflower”, care va face imaginile și culorile mai reale.

Galaxy S9 va fi propulsat, ca de obicei, de două procesoare diferite, în funcție de piețele în care va fi vândut, Qualcomm Snapdragon 845 respectiv un Exynos 9810 despre care surse din piață afirmă că ar putea fi primul procesor neural Samsung, similar modelului A11 Bionic dezvoltat de Apple și Kirin-ului 970 de la Huawei.

Tactate la 2,8-3,4 Ghz, procesoarele vor rula, împreună cu 4-6 GB de RAM, sistemul de operare Android 8.0. Vom avea, bineînțeles, o suită de aplicații dedicate, printre care și o nouă versiune a asistentului virtual Bixby.

O noutate semnificativă adusă de Galaxy S9 o va reprezenta modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA, care va permite transferul de date la viteze de până la 1,2Gbps.

Un alt aspect important al telefonului Galaxy S9 îl va reprezenta bateria, care ar urma să aibă 3500 mAh pentru S9 și 3850 mAh pentru S9+, iar noii acumulatori să beneficieze de un nou sistem de încărcare wireless despre care se spune că va oferi 50% autonomie în numai 10 minute de charging.

SAMSUNG GALAXY S9, UN NOU DEX PAD

Noul smartphone Samsung Galaxy S9 va include un nou accesoriu, un DeX Pad, care va înlocui DeX Station-ul lansat anul trecut, pe generaţia S8.

DeX Pad-ul va permite utilizatorilor să folosească smartphone-ul pe post de desktop, cu ajutorul unui monitor sau tv, prin intermediul unui touchpad dedicat. La DeX Station-ul lansat anul trecut, era nevoie de o tastatură şi un mouse.

DeX Pad va fi vândut, cel mai probabil, la un preţ de 150 de euro. Nu este exclus ca, la fel cum a procedat cu DeX Station în cazul S8, Samsung să-l ofere gratuit la pachet cu noul smartphone Galaxy S9.

Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro.

Dincolo de variantele Midnight Black (negru), Titanium Gray (gri) şi Coral Blue (albastru), Samsung Galaxy S9 și S9+ vor fi disponibile şi în variantele Lilac Purple (violet), Plum (culoarea prunei) şi Burgundy Red (o variantă de roşu).