Galaxy S9, în primele imagini video oficiale. Samsung lanseaza hashtagul #DoWhatYouCant

Data: 9/02/2018 | Autor: .

Galaxy S9, în primele imagini video oficiale. Samsung lanseaza hashtagul #DoWhatYouCantMai sunt numai câteva zile până la lansarea oficială a noii generații Galaxy S9 și S9+, iar sud-coreenii își prezintă deja telefonul într-un clip video foarte interesant, o poveste cu roboți intitulată ,,Our Galaxy’’. Imaginile vin să confirme linia de design similară cu cea de pe S8, amplasarea noii camere și faptul că telefoanele vor avea în continuare o mufă pentru căștile cu fir, relatează GadgetReport.ro

Clipul video spune povestea unui roboțel simpatic care lucrează pe post de curier în centrul de dezvoltare al Samsung. Îl vedem cum transportă diferite obiecte și cum se bucură atunci când telefonul primește ok-ul final.

Dincolo de povestea foarte bine realizată, care a atras în numai câteva ore câteva sute de mii de vizualizări pe Youtube, clipul video prezintă detalii concrete despre noua generație Galaxy S9, de la linia de design la prezența mufei de căști.

 

GALAXY S9, DESIGN SIMILAR CU S8

GadgetReport.ro relata, recent, că cele două noi telefoane Samsung vor avea, în linii mari, acelaşi design ca şi Galaxy S8, însă cu margini mai subţiri şi display-uri edge-to-edge Super AMOLED. Spre deosebire de principalul său rival iPhone X, Samsung Galaxy S9 va avea margini negre sus şi jos. Pe partea de sus sunt amplasaţi senzorii, camera, difuzorul şi microfonul.

Samsung Galaxy S9 va avea un ecran de 5,8 inchi, iar S9+ de 6,2 inchi (S9+), ambele urmând să beneficieze de o tehnologie S-AMOLED, denumită „Sunflower”, care va face imaginile și culorile mai reale.

Galaxy S9 va fi propulsat, ca de obicei, de două procesoare diferite, în funcție de piețele în care va fi vândut, Qualcomm Snapdragon 845 respectiv un Exynos 9810 despre care surse din piață afirmă că ar putea fi primul procesor neural Samsung, similar modelului A11 Bionic dezvoltat de Apple și Kirin-ului 970 de la Huawei.

Tactate la 2,8-3,4 Ghz, procesoarele vor rula, împreună cu 4-6 GB de RAM, sistemul de operare Android 8.0. Vom avea, bineînțeles, o suită de aplicații dedicate, printre care și o nouă versiune a asistentului virtual Bixby.

O noutate semnificativă adusă de Galaxy S9 o va reprezenta modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA, care va permite transferul de date la viteze de până la 1,2Gbps.

Un alt aspect important al telefonului Galaxy S9 îl va reprezenta bateria, care ar urma să aibă 3500 mAh pentru S9 și 3850 mAh pentru S9+, iar noii acumulatori să beneficieze de un nou sistem de încărcare wireless despre care se spune că va oferi 50% autonomie în numai 10 minute de charging.

GALAXY S9, UN NOU DEX PAD

Noul smartphone Samsung Galaxy S9 va include un nou accesoriu, un DeX Pad, care va înlocui DeX Station-ul lansat anul trecut, pe generaţia S8.

DeX Pad-ul va permite utilizatorilor să folosească smartphone-ul pe post de desktop, cu ajutorul unui monitor sau tv, prin intermediul unui touchpad dedicat. La DeX Station-ul lansat anul trecut, era nevoie de o tastatură şi un mouse.

DeX Pad va fi vândut, cel mai probabil, la un preţ de 150 de euro. Nu este exclus ca, la fel cum a procedat cu DeX Station în cazul S8, Samsung să-l ofere gratuit la pachet cu noul smartphone Galaxy S9.

Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro.

Dincolo de variantele Midnight Black (negru), Titanium Gray (gri) şi Coral Blue (albastru), Samsung Galaxy S9 și S9+ vor fi disponibile şi în variantele Lilac Purple (violet), Plum (culoarea prunei) şi Burgundy Red (o variantă de roşu).

Telefoanele vor fi prezentate pe 25 martie, la MWC Barcelona, si vor ajunge in magazine pe 16 martie.