Samsung Galaxy S9 şi S9+. Noi imagini oficiale, apărute înainte de lansare

Data: 6/02/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy S9 şi S9+. Noi imagini oficiale, apărute înainte de lansare

Pe internet fac senzaţie astăzi câteva noi imagini, considerate oficiale, cu viitorul flagship Samsung Galaxy S9 şi modelul S9+. Telefoanele vor fi prezentate oficial pe 25 februarie, la Mobile World Congress de la Barcelona, şi vor ajunge pe piaţă din 16 martie, relatează GadgetReport.ro

Cele două noi telefoane Samsung vor avea, în linii mari, acelaşi design ca şi Galaxy S8, însă cu margini mai subţiri şi display-uri edge-to-edge Super AMOLED. Spre deosebire de principalul său rival iPhone X, Samsung Galaxy S9 va avea margini negre sus şi jos. Pe partea de sus sunt amplasaţi senzorii, camera, difuzorul şi microfonul.

Principala modificare adusă de noile smartphone-uri o reprezintă camera amplasată vertical, la fel ca la iPhone X. Galaxy S9 va beneficia de o apertură variabilă, utilizatorii urmând să aibă posibilitate de a alege între f/2.4 și f/1.5. Dacă informațiile neoficiale se confirmă, modelul S9+ va fi primul din serie care să dispună de un sistem format din două camere foto, ambele de 12 MP.

Camerele vor aduce o îmbunătățire semnificativă la nivel de focus și unghiuri de captare a imaginii, alături de mai multe opțiuni de fotografiere, similare cu experiența iPhone X.

Samsung Galaxy S9 va avea un ecran de 5,8 inchi, iar S9+ de 6,2 inchi (S9+), ambele urmând să beneficieze de o tehnologie S-AMOLED, denumită „Sunflower”, care va face imaginile și culorile mai reale.

Galaxy S9 va fi propulsat, ca de obicei, de două procesoare diferite, în funcție de piețele în care va fi vândut, Qualcomm Snapdragon 845 respectiv un Exynos 9810 despre care surse din piață afirmă că ar putea fi primul procesor neural Samsung, similar modelului A11 Bionic dezvoltat de Apple și Kirin-ului 970 de la Huawei.

Noul procesor ,,made by Samsung” va furniza puterea necesară pentru ca telefonul să se descurce cu experiența 4K și, de asemenea, să fie mai ușor de folosit mai ales în aplicațiile de realitatea virtuală, domeniu în care Samsung își pune mari speranțe.

Tactate la 2,8-3,4 Ghz, procesoarele vor rula, împreună cu 4-6 GB de RAM, sistemul de operare Android 8.0, lansat deja de Google pe smartphone-urile Pixel 2 si XL. Vom avea, bineînțeles, o suită de aplicații dedicate, printre care și o nouă versiune a asistentului virtual Bixby.
O noutate semnificativă adusă de Galaxy S9 o va reprezenta modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA, care va permite transferul de date la viteze de până la 1,2Gbps. Asta va însemna că, în funcție de performanțele rețelei de internet, vom putea transfera, de exemplu, un film în numai câteva secunde, iar pe ansamblu, experiența online va fi una fără întreruperi, chiar și în cazul vizionării unor clipuri 4K.

Un alt aspect important al telefonului Galaxy S9 îl va reprezenta bateria, care ar urma să aibă 3500 mAh pentru S9 și 3850 mAh pentru S9+, iar noii acumulatori să beneficieze de un nou sistem de încărcare wireless despre care se spune că va oferi 50% autonomie în numai 10 minute de charging.

Noul smartphone Samsung Galaxy S9 va include un nou accesoriu, un DeX Pad, care va înlocui DeX Station-ul lansat anul trecut, pe generaţia S8, relatează GadgetReport.ro

DeX Pad-ul va permite utilizatorilor să folosească smartphone-ul pe post de desktop, cu ajutorul unui monitor sau tv, prin intermediul unui touchpad dedicat. La DeX Station-ul lansat anul trecut, era nevoie de o tastatură şi un mouse.

„ Cu DeX Pad-ul, la fel ca touchpad-ul de pe un laptop, vom putea controla funcţiile telefonului, astfel încât experienţa multimedia va fi una superioară celei oferite de DeX Station”, au declarat surse oficiale, citate de Sammobile.

DeX Pad va fi vândut, cel mai probabil, la un preţ de 150 de euro. Nu este exclus ca, la fel cum a procedat cu DeX Station în cazul S8, să-l ofere gratuit la pachet cu noul smartphone Galaxy S9.

Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de variantele Midnight Black (negru), Titanium Gray (gri) şi Coral Blue (albastru), Samsung Galaxy S9 și S9+ vor fi disponibile şi în variantele Lilac Purple (violet), Plum (culoarea prunei) şi Burgundy Red (o variantă de roşu).