Samsung Galaxy Z Fold2. Telefonul de 2000 de euro care promite mult, dar rămâne de văzut dacă merită

Data: 1/09/2020 | Autor: .

Samsung a lansat astăzi noul smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold2. Telefonul se remarcă prin ecranele speciale de 120 Hz și prin conectivitatea 5G. Prețul este pe măsura tehnologiei, de 2000 de euro. Telefonul va fi disponibil în România din 18 septembrie

Samsung Galaxy Z Fold2 are un ecran principal de 7.6” QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display (22.5:18) Infinity Flex Display (2208 x 1768), 373ppi, și un ecran Secundar de 6.2” HD+ Super AMOLED Display (25:9), 2260 x 816, 386ppi.

Ecranul secundar Infinity-O de 6,2 inci permite opțiuni extinse de utilizare, astfel încât să vă puteți verifica e-mail-urile, să căutați informații de interes sau chiar să vă urmăriți conținutul preferat, fără a fi nevoie să depliați dispozitivul de fiecare dată.

În momentul în care acesta este depliat, ecranul principal masiv de 7,6 inci cu cu rată de reîmprospatare adaptabilă de 120 Hz ce integrează decupajul minimizat al camerei frontale, încadrat de o ramă subțire, oferă o experientă imersivă, fluentă, atât în derularea conținutului, dar și în jocuri sau în vizionarea de conținut multimedia.

Telefonul include un procesor pe 7㎚ 64-bit Octa-Core (3.09 Ghz + 2.40㎓ + 1.80㎓), 12GB RAM cu 512GB stocare internă și rulează Android 10.

Samsung Galaxy Z Fold2 vine dotat cu cel mai bun sunet dinamic disponibil pe un dispozitiv Galaxy, cu un efect stereo îmbunătățit și un sunet mai clar oferit de boxe duale bazate pe tehnologia high-dynamic.

Dispozitivul este acoperit cu sticlă Samsung ultra subțire, oferindu-i un aspect premium, mai rafinat.

Designul său pliabil este susținut de o balama ascunsă, care se integrează în construcția dispozitivului prin mecanismul CAM.

Samsung Galaxy Z Fold2 folosește, de asemenea, tehnologia de curățare prin măturare a interiorului balamalei, introdusă pentru prima dată pe Galaxy Z Flip, în spațiul dintre corp și carcasa balamalei pentru a respinge particulele de praf și murdărie.

Pentru a realiza acest lucru, Samsung a dezvoltat o nouă tehnologie inovatoare de măturare pentru a atinge același nivel de protecție, într-un spațiu mai mic. Balamaua ascunsă de pe Galaxy Z Fold2 oferă o tehnologie revoluționară de pliere, o compoziție de fibre modificate și o densitate de fibre ajustată.

DESIGN PERSONALIZAT

Samsung oferă acum un instrument online de personalizare a dispozitivelor Galaxy Z Fold2 cu patru culori distincte pentru balamaua ascunsă – Argintiu metalic, Auriu metalic, Roșu metalic și Albastru metalic. Acum noul Galaxy Z Fold2 poate fi personalizat pentru a se completa perfect cu stilul unic al fiecărui utilizator, adăugând o notă proprie designului premium.

Cu ajutorul  modului Capture View, de acum nu veți mai fi nevoiți să părăsiți aplicația camerei foto. Vizualizați foarte simplu și clar fotografia sau video-ul pe care tocmai le-ați surprins sau examinați până la cinci dintre cele mai recente fotografii ale dvs. pe jumătatea de jos a dispozitivului, previzualizarea următoarei fotografii proiectându-se în jumătatea de sus. Sau deveniți si mai creativi ajutându-vă de funcțiile inedite ale camerei, precum încadrarea automată.

Indiferent dacă participați la o întrunire sau vă demonstrați abilitățile de gătit, Galaxy Z Fold2 poate înregistra videoclipuri fără să fiți nevoiți să-l țineți neapărat în mână și poate menține subiectul în focus chiar și atunci când acesta se mișcă.

Folosind în mod simultan ecranul principal și pe cel secundar cu funcția Dual Preview, ambii protagoniști ai fotografiei se pot vizualiza pe cele două ecrane în momentul realizării fotografiei. Mai mult, datorită flexibilității lui Galaxy Z Fold2, puteți realiza un selfie de înaltă calitate cu ajutorul camerelor din spate, putând să vă vizualizați direct pe ecranul secundar.

Camera foto de pe Galaxy Z Fold2 oferă modul Pro Video, Single Take, Bright Night și Night Mode.

Multitasking fără limite

Utilizați fereastra multi-activă avansată pentru a controla cu mai multă ușurință și flexibilitate aspectul ecranului. Productivitatea crește atunci când deschideți mai multe fișiere în aceeași aplicație și le puteți vizualiza simultan.

Cu bara pentru ferestre multiple îmbunătățită, acum puteți deschide mai multe aplicații simultan, prin integrarea App Pair și a panoului Edge pentru a vă bucura de un plus de confort. Cu funcția drag and drop, puteți glisa pur și simplu textul, imaginile și documentele dintr-o aplicație în alta pentru un transfer instant. De asemenea, puteți să realizați rapid o captură de ecran dintr-o aplicație și o puteți transfera în alta fără probleme, cu funcția Split Screen Capture.

Interacțiuni optimizate între aplicații – Alegeți cea mai optimizată interfață de utilizator pe ecranul principal, care să se potrivească nevoilor dvs. Comutați rapid și ușor layout-urile, putând opta atât pentru unul de ecran mare, cât și pentru cele cu afișajul tradițional al telefonului direct din Setări.

Afișare optimizată a aplicațiilor – Maximizați fiecare moment din viața de zi cu zi și îmbunătățiți experiența de vizualizare a aplicațiilor preferate, precum Gmail, YouTube și Spotify. Utilizați ecranul principal cu aplicațiile Office din Microsoft 365 pentru a simți pe deplin o experiență identică cu cea a tabletei. De exemplu, puteți să utilizați Microsoft Outlook la adevăratul său potențial, vizualizându-vă atât inbox-ul din partea stângă, cât și conversațiile curente în același timp. Documente draft în Word, foi de calcul în Excel sau prezentări în PowerPoint organizate într-o bară de instrumente asemănătoare cu cea a PC-ului.

Galaxy Z Fold2 prezintă conectivitate 5G, susținută de o baterie de numai 4.500mAh și o încărcare super rapidă. Rămâne de văzut cât va fi autonomia reală, având în vedere că avem de-a face cu două ecrane și conectivitate 5G.

Galaxy Z Fold2 oferă, de asemenea, conexiune prin Samsung DeX wireless și o tehnologie UWB (Ultra Wide Band) integrată în dispozitiv, ceea ce face ca partajarea fișierelor, a fotografiilor sau a videoclipurilor să se realizeze rapid și ușor cu ajutorul funcției Nearby Share.

 

Tehnologia inovatoare întâlnește designul rafinat: Galaxy Z Fold2 Ediția Thom Browne

 

Samsung și Thom Browne își continuă colaborarea pentru a oferi o nouă viziune unică a tehnologiei inovatoare îmbinată cu un design rafinat – Galaxy Z Fold2 Thom Browne Edition. După succesul ediției Galaxy Z Flip Thom Browne, cea de-a doua versiune explorează în continuare etosul comun pentru a oferi un nivel mai profund de integrare hardware și software. Elementele distinctive, precum liniile geometrice multicolore și semnătura sunt completate de un model cu striații fine, creând o textură vizuală inedită de țesătură pe designul unic al lui Galaxy Z Fold2. Noutățile software, precum un nou ecran de blocare și un filtru foto realizat exclusiv pentru această ediție, digitalizează lumea Thom Browne.

Fiecare pachet Thom Browne Edition include un Galaxy Z Fold 2, un Galaxy Watch3, o pereche de căști Galaxy Buds Live și o serie de accesorii complet personalizate, care prezintă elemente din designul iconic al lui Thom Browne.

 

Serviciul Galaxy Z Premier

Utilizatorii de Galaxy Z Fold2 pot accesa serviciul Galaxy Z Premier: asistență de administrare la cerere din partea unei echipe dedicate de experți. Acum va fi mai ușor ca niciodată să faceți programări, să intrați în dialog cu experți și să descoperiți cum să deblocați experiențele unice oferite de Galaxy Z Fold2. De asemenea, posesorii de Galaxy Z Fold2 pot accesa serviciul Samsung Care+, care oferă o singură garanție a dispozitivului împotriva daunelor survenite accidental în termen de un an de la data achiziției. Utilizatorii de Galaxy Z Fold2 vor beneficia, de asemenea, de cele mai bune experiențe mobile posibile prin susținerea a trei generații de actualizări ale sistemului de operare Android (OS).

Disponibilitate

Galaxy Z Fold2 va fi disponibil în nuanțele Mystic Black și Mystic Bronze, în aproximativ 40 de piețe, inclusiv S.U.A., Coreea și România, în data de 18 septembrie 2020, cu posibilitatea de a fi achiziționate în perioada de precomandă de la 1 septembrie 2020, începând cu piețe selectate, inclusiv S.U.A. și Europa. Opțiunile de personalizare vor fi disponibile pentru utilizatori pe Samsung.com pe anumite piețe[6] în patru culori distincte pentru balamale: Argintiu metalic, Auriu metalic, Roșu metalic și Albastru metalic.

Ediția Galaxy Z Fold2 Thom Browne va fi disponibilă la precomandă începând cu 1 septembrie 2020 pe anumite piețe cu disponibilitate generală pe 25 septembrie.

 

Specificațiile produsului Galaxy Z Fold2
Display Ecran Principal*

– 7.6” QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display (22.5:18) Infinity Flex Display (2208 x 1768), 373ppi

Ecran Secundar**

– 6.2” HD+ Super AMOLED Display (25:9), 2260 x 816, 386ppi

*Ecran Principal: Ecranul măsurat pe diagonală sub forma unui dreptunghi complet, fără a ține cont de colțurile rotunjite. Zona actuală vizibilă este mai mică datorită colțurilor rotunjite.
**Ecran Secundar: Ecranul măsurat pe diagonală sub forma unui dreptunghi complet, fără a ține cont de colțurile rotunjite. Zona actuală vizibilă este mai mică datorită colțurilor rotunjite.

Dimensiune & Greutate Pliat: 68.0 x 159.2 x 16.8mm (Hinge) ~ 13.8mm(Sagging), 282g
Depliat: 128.2 x 159.2 x 6.9mm(Frame) ~ 6.0mm(Screen) , 282g
Camera Camera de pe Ecranul Secundar 10MP Camera de Selfie : F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚
Camera Frontală 10MP Camera de Selfie: F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚
Camera Triplă de pe spate 12MP Camera Ultra Wide : F2.2 ,Pixel size: 1.12μm, FOV : 123˚

12MP Camera Wide-angle : Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.8μm, FOV: 83˚
12MP Camera Telephoto : PDAF, F2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 45˚
Dual OIS, 0.5x out și 2x în zoom optic, mai sus de 10x digital zoom, HDR10+ recording, Tracking AF

AP 7㎚ 64-bit Octa-Core Processor (3.09㎓ + 2.40㎓ + 1.80㎓)
Memorie 12GB RAM cu 512GB stocare internă (UFS3.1)*

12GB RAM cu 256GB stocare internă (UFS3.1)**

 

* Stocarea internă de 512 GB este disponibilă doar pe anumite piețe, precum China continentală, Hong Kong și Taiwan. Disponibilitatea reală a stocării poate depinde de software-ul preinstalat

** Disponibilitatea reală de stocare poate depinde de software-ul preinstalat

Baterie 4500mAh (standard) baterie duală*

* Valoarea standard testată în condițiile de laborator ale terților. Valoarea standard reprezintă valoarea medie estimată luând în considerare abaterea capacității bateriei din probele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 4365 mAh. Durata reală de viață a bateriei poate varia în funcție de mediul rețelei, de modurile de utilizare și de alți factori.

Încărcare Încărcare rapidă compatibilă prin cablu și wireless *

Wireless PowerShare **

* Încărcare prin cablu compatibilă cu QC2.0 și AFC, încărcare wireless compatibilă cu WPC și PMA

** Funcția Wireless PowerShare este limitată pentru smartphone-urile Samsung sau alte mărci cu încărcare wireless WPC Qi, precum Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+ S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 și wearables precum Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch și Galaxy Buds. Nu poate funcționa cu anumite accesorii, huse sau alte dispozitive. Poate afecta recepția apelurilor sau serviciile de date, în funcție de mediul rețelei.

OS Android 10
Rețea [LTE]*: Enhanced 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
– Up to 2Gbps Download / Up to 150Mbps Upload[5G]**: Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 / mmWave

* Viteza reală poate varia în funcție de țară, distribuitor și mediul de utilizare.

** Necesită o conexiune optimă 5G. Viteza reală poate varia în funcție de piață, de distribuitor și de mediul utilizatorului.

Conectivitate [Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth]* Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

[Ultra Wide Band]

* Acoperirea Galileo și BeiDou pot fi limitate. Este posibil ca BeiDou să nu fie disponibilă pentru anumite țări.

Card SIM One eSIM și one Nano SIM
* Cartela SIM achiziționată separat. Disponibilitatea poate varia în funcție de țară și de distribuitor.* eSIM necesită un plan de servicii wireless și vă permite să activați un plan de rețea mobilă fără utilizarea unui nano SIM. Disponibilitatea eSIM poate varia în funcție de versiunea de software, de țară și de operator. Verificați cu operatorul dvs. dacă planul de rețea mobilă acceptă eSIM.
Plată (Samsung Pay) Carduri de credit și debit: acceptă MST și / sau NFC

Carduri de membru, Carduri cadou, Carduri de tranzit, Serviciu de recompensă

* Disponibil în anumite țări. Soluțiile de plată și funcțiile disponibile pot varia în funcție de țară, operator, distribuitor și furnizori de servicii.

Senzori Senzor de amprentă capacitivă (laterală), accelerometru, barometru, senzor Gyro, senzor geomagnetic, senzor hol, senzor de proximitate, senzor de lumină
Autentificare Tip de blocare: model, PIN, parolă

Tip de blocare biometrică: senzor de amprentă *, recunoașterea feței

* Galaxy Z Fold2 are un senzor de amprentă capacitivă pe lateral.

Audio Boxe Stereo

Sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus incluse.)
Suport UHQ 32-bit &DSD64/128 *, PCM: Up to 32 bits, DSD: DSD64/128

Format de redare audio: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

* Redarea DSD64 și DSD128 pot fi limitate în funcție de formatul fișierului.

Video  

Format de redare video:MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Conexiune TV: Wireless: Smart View (screen mirroring 1080p at 30fps) / Cablu: permite DisplayPort prin USB tip C. Permite video la conectarea prin adaptorul HDMI. (DisplayPort 4K UHD la 60 fps)

Securitate Protecția Knox: monitorizare și protecție în timp real.

Virus, prevenire malware. (Powered by McAfee)

Folder securizat: un spațiu securizat pe dispozitiv pentru a păstra conținut, precum aplicații, fotografii și videoclipuri, securizat prin scanarea amprentelor.

* Furnizorii de soluții de sisteme de securitate împotriva virușilor și a malware-urilor pot varia în funcție de țară. Disponibilitatea poate varia în funcție de piață și distribuitor.

Culori [Culoare esențială]

Mystic Black, Mystic Bronze

[Personalizare Culoare Balama] *

Argint metalic, aur metalic, roșu metalizat, albastru metalizat

* Personalizarea culorii balamalei ascunse va fi disponibilă în 22 de piețe, printre care Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Coreea, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Thailanda, Emiratele Unite, Regatul Unit, Statele Unite și Vietnam.

În cutie Galaxy Z Fold2, cablu de date, adaptor de călătorie, pin de evacuare, ghid de pornire rapidă,

Căști (USB Type-C) cu sunet AKG, Galaxy Z Premier Service Leaflet, Brand Story Leaflet

* Este posibil ca unele componente, precum căștile, să nu fie disponibile în funcție de modelul achiziționat sau țară sau regiune. Culoarea pachetului și a capacului poate varia în funcție de culoarea dispozitivului.