Proiectul Galaxy Z Fold S. Telefonul cu care Samsung vrea să spulbere Microsoft

Data: 7/09/2020 | Autor: .

Samsung pregătește lansarea unui nou smartphone pliabil, care va completa gama unică de astfel de produse, din care mai fac parte Galaxy Z Fold 2 si Galaxy Z Flip 5G. Noul telefon-tabletă, cu nume de cod Galaxy Z Fold S, este gândit să concureze cu Microsoft Surface Duo, smartphone-ul pliabil cu care Microsoft vrea să revină în piața telefoanelor mobile.

Potrivit YouTuber Fold Universe, noul telefon Samsung se va îndoi la 360 de grade, la fel ca Surface Duo, însă va avea un singur ecran OLED flexibil, spre deosebire de telefonul Microsoft care va fi format din două ecrane clasice.

„Nu văd cazuri de utilizare bune, altele decât modul Tent, cum ar fi Surface Duo, care nu este atât de interesant”, a scris pe Twitter Tweet Univers. „Poate o fac doar pentru a arăta că pot”.


O altă diferență față de Microsoft Surface Duo este că Galaxy Z Fold S va fi mai puternic decât modelul Samsung, urmând să fie propulsat, cel mai probil, de noul cip Snapdragon 875, pe 5 nm, același care ar putea să stea la baza și viitoarei generații iPhone 12.

Microsoft Surface Duo a fost gândit să funcționeze cu Qualcomm Snapdragon 865.

Singurul aspect la care produsul Microsoft se anunță a fi superior este grosimea. Surface Duo va fi mai subțire decât Galaxy Z Fold S (0,38 inchi față de 0,66 inchi)

Samsung Galaxy Z Fold S ar urma să debuteze în primăvara lui 2021, la un preț de aproximativ 2000 euro. Spre comparație, Microsoft Surface Duo va costa, în momentul lansării, aprox. 1400 euro.

Microsoft a anunțat, pe pagina dedicată telefonului, că lansarea lui Surface Duo va avea loc în ,,perioada vacanțelor 2020”.

SURFACE DUO, UN TELEFON OPTIMIZAT PENTRU WINDOWS

Integrarea între serviciile Windows și Android se anunță a fi un atuu important al noului telefon Surface Duo, primul gadget dintr-o nouă serie de telefoane pe care Microsoft vrea să le lanseze în anii următori.

Din prezentarea făcută prototipului, Surface Duo pare sa fie mai mult decât un telefon obisnuit, cu abilități ce îl situează într-o zonă mai puțin explorată din gama smartphone-urilor – combinație de telefon-tabletă-laptop cu un design simplu și versatil.

Spre deosebire de Galaxy Fold şi alte modele de telefoane pliabile, Surface Duo abordează un design cu două ecrane distincte, mai puţin costisitor la partea de hardware.

 

Primul lucru care atrage atenția este aparenta absență a camerelor foto pe exteriorul carcasei de aluminiu, de forma unui carnețel de notițe. Deschis pentru utilizare, Surface Duo ne întâmpină din păcate cu aceeași ramă voluminoasă ca și prototipul anterior, amintind mai degrabă de tabletele low-cost de acum câțiva ani.

Surface Duo are două display-uri de 5.6 inchi, probabil OLED-uri cu rezolutie QHD, ce se pot roti 360 de grade, fapt care ii permite plierea completă, astfel încât devine o tabletă de 8.3 inchi bineînțeles cu o zonă de mijloc rezervată balamalei.

Interesant este că, la fel ca la telefoanele pliabile Galaxy Fold și Huawei Mate XS, utilizatorii pot folosi două aplicatii diferite in acelasi timp datorita celor două ecrane. În plus, Duo poate fi transformat și in modul landscape, astfel că cel de-al doilea display devine o tastatură, iar telefonul devine un adevărat laptop.

Și în materie de hardware, noul telefon se anunță a fi unul performant. Surface Duo va fi propulsat de procesorul Snapdragon 865, prezent pe Samsung Galaxy S20 și alte telefoane recente și va suporta rețelele 5G. Dincolo de procesor, modelul de bază va avea 128 GB stocare internă și 6 GB RAM. Vor mai exista și alte opțiuni, care vor include până la 1 TB de spațiu de stocare și 16 GB de RAM.

La capitolul dotări, telefonul va include, printre altele, conectivitate Wi-Fi 6, pe AX, sunet stereo, un port USB-C jos şi cititor de amprente lateral.