Surface Duo, primul telefon Android al Microsoft,  pregătit de lansare

Data: 21/04/2020 | Autor: .

Surface Duo, primul telefon Android al Microsoft,  pregătit de lansare

Surface Duo, prima incercare a Microsoft de a se reintoarce pe piața smartphone-urilor după ce a închis platforma Windows Phone în 2017, va debuta în vara acestui an, cu cel puțin cinci luni mai devreme decât se estima, relatează GadgetReport.ro

Microsoft a anunțat, pe pagina dedicată telefonului, că lansarea lui Surface Duo va avea loc în ,,perioada vacanțelor 2020”.

Potrivit unor surse din piață, telefonul, în forma lui finală, ar urma să fie prezentat pe 19 mai, la conferința anuală Microsoft, iar în magazine să ajungă în luna iunie. Nu este exclus, însă, ca problemele de producție generate de coronavirusul Covid-19 să amâne lansarea pentru încă 2-3 luni,  cel mai probabil pentru august sau septembrie.

O perioadă în care vom vedea, cel mai probabil, și noua generație de phablet-uri Samsung Galaxy Note20.

 

Potrivit surselor neoficiale, Microsoft mai are doar de reglat partea de software, în fapt să integreze și să coreleze funcțiile Windows cu cele din Android.

S-au făcut mari pași în acest sens, iar cel mai bun exemplu îl reprezintă cooperarea cu Samsung.

Telefoanele concernului sud-coreean se pot conecta la desktop-urile si laptopurile cu Windows. Dincolo de transferul de date (fotografii, muzica etc.) poti de pe laptop sau de pe PC sa trimiti SMS-uri si chiar sa efectuezi apeluri, prin intermediul conexiunii bluetooth si a aplicatiei dedicate din Google Play, Your Phone Companion.

Screenshot Image

Această integrare între serviciile Windows și Android se anunță a fi un atuu important al noului telefon Surface Duo, primul gadget dintr-o nouă serie de telefoane pe care Microsoft vrea să le lanseze în anii următori.

Din prezentarea făcută prototipului, Surface Duo pare sa fie mai mult decât un telefon obisnuit, cu abilități ce îl situează într-o zonă mai puțin explorată din gama smartphone-urilor – combinație de telefon-tabletă-laptop cu un design simplu și versatil.

Spre deosebire de Galaxy Fold şi alte modele de telefoane pliabile, Surface Duo abordează un design cu două ecrane distincte, mai puţin costisitor la partea de hardware.

Samsung pregătește Galaxy Fold 2. Noi informații esențiale

Primul lucru care atrage atenția este aparenta absență a camerelor foto pe exteriorul carcasei de aluminiu, de forma unui carnețel de notițe. Deschis pentru utilizare, Surface Duo ne întâmpină din păcate cu aceeași ramă voluminoasă ca și prototipul anterior, amintind mai degrabă de tabletele low-cost de acum câțiva ani.

Surface Duo are două display-uri de 5.6 inchi, probabil OLED-uri cu rezolutie QHD, ce se pot roti 360 de grade, fapt care ii permite plierea completă, astfel încât devine o tabletă de 8.3 inchi bineînțeles cu o zonă de mijloc rezervată balamalei.

Interesant este că, la fel ca la telefoanele pliabile Galaxy Fold și Huawei Mate XS, utilizatorii pot folosi două aplicatii diferite in acelasi timp datorita celor două ecrane. În plus, Duo poate fi transformat și in modul landscape, astfel că cel de-al doilea display devine o tastatură, iar telefonul devine un adevărat laptop.

Și în materie de hardware, noul telefon se anunță a fi unul performant. Surface Duo va fi propulsat de procesorul Snapdragon 865, prezent pe Samsung Galaxy S20 și alte telefoane recente și va suporta rețelele 5G. Dincolo de procesor, modelul de bază va avea 128 GB stocare internă și 6 GB RAM. Vor mai exista și alte opțiuni, care vor include până la 1 TB de spațiu de stocare și 16 GB de RAM.

La capitolul dotări, telefonul va include, printre altele, conectivitate Wi-Fi 6, pe AX, sunet stereo, un port USB-C jos şi cititor de amprente lateral.

În materie de prețuri, surse din piață afirmă că Microsoft Surface Duo va costa între 1300 și 1500 de dolari, un preț ceva mai mic decât cel al telefoanelor pliabile precum Galaxy Fold 2, care urmează să debuteze în august, și Huawei Mate XS, telefon care poate fi cumpărat deja din România la prețul de 10.999 lei.

Huawei Mate XS a ajuns în România. Prețul este unul astronomic