Surface Duo, primul telefon Android al Microsoft, pregătit de lansare

Data: 2/03/2020 | Autor: .

Surface Duo, primul telefon Android al Microsoft, pregătit de lansare

Primul telefon Android al Microsoft, Surface Duo, un dispozitiv pliabil cu două ecrane separate, ar putea să debuteze în vara acestui an, cu cel puțin cinci luni mai devreme decât se estima. Citând surse familiare cu planurile companiei, Windows Central raportează că Surface Duo este aproape gata pentru producție, iar Microsoft mai are doar de reglat partea de software, relatează GadgetReport.ro

Potrivit surselor, hardware-ul lui Surface Duo este pregătit de aproape doi ani, singura problemă fiind legată de integrarea aplicațiilor Microsoft în ecosistemul Android.

Potrivit Windows Central, Surface Duo va fi propulsat de procesorul Snapdragon 855, în locul noului Snapdragon 865, prezent pe Galaxy S20 și alte telefoane recente.

Asta înseamnă că Surface Duo nu va suporta rețelele 5G, dar este posibil ca Microsoft să poată integra modemul separat 5G X50, la fel ca la primul val de dispozitive 5G (Moto Z4, Galaxy S10 5G etc.).

Dincolo de processor, modelul de bază va avea 128 GB stocare internă și 6 GB RAM.

Telefonul, în forma lui finală, ar urma să fie prezentat pe 19 mai, la conferința anuală Microsoft, iar în magazine să ajungă în luna iunie. Nu este exclus, însă, ca problemele de producție generate de coronavirusul Covid-19 să amâne lansarea pentru încă 2-3 luni.

GadgetReport.ro prezenta, zilele trecute, un videoclip postat pe Youtube de Israel Rodriguez  (The Verge ), care arată pe cineva – probabil un angajat Microsoft sau un dezvoltator – folosind Surface Duo pe SkyTrain de la Vancouver.

Deși pare aproape identic cu ceea ce Microsoft a arătat în octombrie, acest prototip pare să prezinte un blitz orientat în față, semn că Microsoft lucrează încă la forma finală a telefonului/tabletă.

Surface Duo are doua display-uri de 5.6 inchi ce se pot roti 360 de grade, ceea ce ii permite plierea completa, astfel incat devine o tableta de 8.3 inchi.

Utilizatorii pot folosi doua aplicatii diferite in acelasi timp datorita celor doua ecrane si Duo poate fi transformat si in modul landscape – cel de-al doilea display devine o tastatura.

Surface Duo e prima incercare a Microsoft de a se reintoarce pe piata smartphone-urilor dupa ce platforma Windows Phone a fost inchisa in 2017. Dispozitivul pare sa fie mai mult decat un telefon obisnuit, cu abilitati ce l-ar putea situa in categoria calculatoarelor de buzunar, o reusita notabila pentru Microsoft.