Xiaomi prezintă a 3-a generație de cameră under-display

Data: 31/08/2020 | Autor: .

Xiaomi a anunțat oficial că va începe de anul viitor producția în serie a telefoanelor inteligente echipate cu a 3-a generație de cameră under-display. Folosind o tehnologie nouă, camera frontală Xiaomi under-display se ascunde perfect sub ecranul telefonului și, pentru că este practic invizibilă, utilizatorii se pot bucura de un ecran edge-to edge perfect.

La scurt timp după ce a început producția în masă a bateriei de 120W cu grafen pentru telefonul Mi 10 Ultra, pe 28 august, Xiaomi a introdus o altă tehnologie de ultimă generație cu potențial de producție în serie, respectiv a 3-a generație de cameră under-display.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition. A fost lansat primul televizor transparent 

Începând cu prima generație de cameră under-display care a rămas la nivel de proiect, și continuând cu a doua generație, care a fost oficial introdusă publicului, Xiaomi a continuat să caute soluții și mai eficiente. În a 3-a generație de cameră under-display, Xiaomi a îmbunătățit semnificativ efectul full-screen prin aranjarea pixelilor și prin optimizarea algoritmului camerei, ceea ce i-a permis acesteia să aibă aceeași performanță ca o cameră frontală convențională. Aceste descoperiri au făcut posibilă începerea producției în serie.

Modul de aranjare a pixelilor folosit în a 3-a generație de cameră under-display, permite luminii să treacă prin ecran, prin golurile dintre pixeli, în timp ce fiecare pixel reține culorile (RGB), fără ca ecranul să piardă din densitate.

Review Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer. Un uscător de păr inovativ

În comparație cu alte soluții de pe piață, Xiaomi a dublat numărul de pixeli orizontali și verticali și a reușit să obțină aceeași densitate a pixelilor deasupra camerei, ca și în restul zonei de afișare. Astfel, zona de deasupra camerei integrate are aceeași luminozitate, gamă de culori și acuratețe a culorilor ca restul display-ului.

Pe baza noii soluții de aranjare a pixelilor, a 3-a generație de cameră under-display Xiaomi, adoptă un design special al circuitelor pentru a ascunde și alte componente sub pixelii RGB, fapt ce permite și mai mult luminii să ajungă la camera under-display. În combinație cu algoritmul de optimizare dezvoltat de Xiaomi, noua cameră under-display oferă o experiență de fotografie identică cu experiența camerelor frontale convenționale.

Xiaomi își propune să introducă noua cameră under-display începând cu anul viitor

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Un cântar inteligent foarte ieftin și destul de bun

Xiaomi Redmi Note 8T. Un telefon surprinzător de bun la 900 de lei