Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition. A fost lansat primul televizor transparent 

Xiaomi a anunțat lansarea pe piață a primului televizor transparent. Botezat Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition, modelul folosește un panou OLED  de 55 de inchi și are un preț pe măsura tehnologiei, de 7.200 de dolari.

Televizorul arată ca o fereastră atunci când este închis, iar când este pornit, imaginea pare suspendată.

Rama lui Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition  este extrem de subțire, de 5,7 mm grosime, fixată pe o bază circulară ce conține toate componentele electrice. Din această cauză, acest televizor nu va putea fi niciodată montat pe perete, trebuie să rămână doar în poziția sa standard.

Pe piața din China este disponibil începând din 16 august. Deocamdată, nu se știe dacă aparatul va ajunge și pe piețele din Europa.

ECRANUL, PRODUS DE LG

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition are un ecran OLED 4K de 55 inchi, cu o luminozitate de 1000 nits, o rată de răspuns de 1 ms și un contrast static 150000:1.

Produs de LG Display, ecranul are o rezoluţie 4K (3840 x 2160 pixeli) și o rată de refresh de 120Hz.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition suportă o gamă de culori DCI-P3 de 93% afişând 1.07 miliarde de culori.

Clienții foarte pretențioși în legătură cu calitatea imaginii probabil că nu vor fi extrem de încântați de acest produs. Dincolo de designul futurist, lumina din cameră poate deteriora semnificativ calitatea imaginii.

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă este poziționat în fața unei ferestre sau într-o cameră foarte luminoasă. Se potrivește mai mult unor spații cu lumină ambientală sau cel puțin controlată.

HARDWARE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Televizorul este propulsat de un procesor MediaTek MT9650 de tip octa-core cu Mali-G52 MC1 drept GPU și 3 GB RAM.

Televizorul rulează sistemul de operare MIUI for TV 3.0 de pe un spațiu de stocare de 32 GB.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition are Wi-Fi ac, bluetooth 5.0, 3 x HDMI 2.1 și 2 x USB 3.0.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition oferă suport Dolby Atmos, Always on Display şi dispune de aplicaţii speciale care vor pune în evidenţă transparenţa display-ului.

Televizorul include și o funcție denumită AI Master for Audio, care detectează tipul de conținut televizat și schimbă automat sonorul.