Samsung Galaxy Z Fold3 debutează pe 11 august. Ce noutăți aduce

Data: 12/07/2021 | Autor: .

Samsung Galaxy Z Fold3 debutează pe 11 august. Ce noutăți aduce

Cea de-a treia generație a seriei Galaxy Z Fold,  Galaxy Z Fold3, va fi lansată pe 11 august, în cadrul Galaxy Unpacked, eveniment unde vom mai vedea și alte gadgeturi interesante, precum noul smartphone Galaxy Z Flip3 și ceasul Galaxy Watch4.

Până să le vedem oficial, vă prezentăm câteva dintre noutățile aduse de aceste noi gadgeturi, cu focus pe Samsung Galaxy Z Fold3, telefonul despre care se spune că va înlocui seria Galaxy Note.

Telefonul, cu nume de serie SM-F9260, a fost aprobat de autoritățile din China (TENAA), astfel că putem avea o imagine aproape completă a specificațiilor acestuia.

În esență, Samsung Galaxy Z Fold3 va fi ceva mai subțire decât seria anterioară, cu o grosime de numai 6,4 mm când telefonul este deschis. Va include o balama mai bună și va fi rezistent la apă și praf, specificații pe care Galaxy Z Fold2 nu le includea.

Galaxy Z Fold3 5G va avea 128.1 x 158.2 x 6.4 mm când este închis, păstrând astfel forma ergonomică adusă de generația anterioară.

Asta înseamnă, pe de altă parte, că nu vom vedea schimbări majore în privința ecranului și a bateriei. Vom avea tot un display de 6,2 inch pe spate și o baterie de 4500 mAh.

Telefonul va rula, bineînțeles, Android 11, cu ajutorul unui procesor Snapdragon 888 și a 12 GB de RAM. O modificare semnificativă o vom vedea în ceea ce privește camerele.

Cea din interior va fi una in-display, adică nu va mai avea o gaură în ecran, iar camera principală va include și un senzor ultra-wide cu autofocus.

Nu este exclus ca telefonul să includă și un stylus vândut separat, care va fi folosit împreună cu suita de aplicații Note, mai cu seamă că un nou telefon Note nu va fi lansat în acest an.

Merită să cumperi Galaxy Z Fold 2?

La cum se anunță specificațiile, pare tot mai clar că, dacă vrei un telefon pliabil, cel mai bun raport preț-calitate este oferit de generația Galaxy Z Fold2.

Dacă noul telefon va avea un preț de 2000 de euro (aprox. 9000 lei), Galaxy Z Fold2 îl poți cumpăra, acum, la prețuri între 5000 și 7000 de lei. Există chiar și variante mai ieftine, dacă îl iei împreună cu un abonament.

Din punctul nostru de vedere, Galaxy Z Fold2 reprezintă o soluție optimă, folosind acest telefon de aproape 1 an.

Are Android 11, un procesor puternic, bateria ține o zi, iar celelalte specificații aduse de noua generație nu sunt atât de importante – ecranul a rămas, în esență același, la fel ca și bateria.

Da, vom avea o cameră sub display, dar nici cea prezentă pe Fold 2 nu dezamăgește, iar seria de camere de pe spatele telefonului este foarte bună. Prezența noului senzor ultra-wide reprezintă un avantaj doar pentru cei interesați de fotografii de ansamblu sau de selfie-uri ample. Și actuala serie face fotografii excelente tip selfie, dacă folosești camera principală.

Altfel spus, pentru un utilizator obișnuit, Galaxy Z Fold2 va rămâne, și în 2022, o alternativă optimă. Îl găsești pe acest LINK.

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi mai ieftin decât modelul precedent