Samsung lanseaza ecranul cu doua laturi pe Galaxy S5? (VIDEO)

Data: 15/11/2013 | Autor: .

samsung-flexible-oled

Samsung pregateste lansarea, in 2014, a unui smartphone cu ecran curbat OLED care va afisa informatii pe doua laturi. Potrivit Bloomberg, tehnologia, botezata Youm si prezentata anterior de GadgetReport, ar urma sa fie folosita pe noile smartphone-uri din seria Galaxy si Note.

Potrivit unor surse din piata,  cel mai probabil noul ecran il vom vedea in premiera pe generatia a cincea a telefonului Galaxy S, programat sa fie lansat in luna martie 2013.

Un prototip al telefonului curbat a fost prezentat recent de Samsung. Il puteti vedea in clipul de mai jos.

GadgetReport.ro relata, recent, ca ecranul de tip OLED  va fi mult mai rezistent la zgarieturi si socuri decat cele din prezent. In plus va creste spectaculos autonomia telefonului in conditiile in care va consuma mult mai putina energie decat ecranul clasic, folosit in prezent.

Samsung lucreaza de cativa ani la lansarea primelor smartphone-uri cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). Gadgeturile ”Flexible Display” le vom vedea, cel mai probabil, in primul trimestru din 2014, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Potrivit surselor citate de BBC, primele gadgeturi cu ecrane flexibile vor fi smartphone-urile.

LG, Philips, Sharp, Sony si Nokia lucreaza, de asemenea, la lansarea unor astfel de ecrane, insa, potrivit surselor, Samsung se afla cu un pas inaintea competitorilor sai.

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.