Samsung pregăteşte misteriosul proiect Baikal. Este Galaxy Note8 ?

Data: 17/02/2017 | Autor: .

Samsung pregăteşte misteriosul proiect Baikal. Este Galaxy Note8 ?

După ce a îngropat Note 7 şi încearcă să revină în prim-plan cu Galaxy S8, sud-coreenii de la Samsung speră să recapete încrederea pieţei cu primul telefon cu ecran 4K. Un telefon cu nume de cod Baikal, care ar putea fi, cel mai probabil, Galaxy Note8, relatează GadgetReport.ro

Informaţia este vehiculată pe grupurile de discuţii ale fanilor Samsung, de pe internet, acolo unde a apărut şi o fotografie spion care asociază numele Baikal cu stylus-ul iconic al telefoanelor Note. Telefonul am putea să-l vedem la sfârşitul lunii august, înainte de lansarea Apple iPhone 8.

Baikal este numele unui lac din sudul Siberiei, considerat a fi cel mai adânc din lume.

Se speculează, astfel, că Galaxy Note8 „Baikal” va avea un ecran de 6,1 inchi, Super AMOLED, cu rezolutie 4k, curbat şi întins pe 90% din partea frontală, fără buton fizic de home, la fel ca S8.

Samsung a început, deja, producţia ecranelor 4K, cu 808 ppi, după ce, la conferinţa Display Week, a prezentat un ecran de înaltă rezoluţie pentru aplicaţii VR, afişând imagini cu rezoluţie 3840×2160 Pixeli pe un display de 5.5 inchi.

Samsung pregăteşte misteriosul proiect Baikal. Este Galaxy Note8 ?

Pentru a putea dota telefonul cu noul ecran 4K, sud-coreenii vor trebui însă să regândească tot hardware-ul gadgetului, de la puterea de procesare la consumul uriaş de energie cerut de noul ecran.

Cert este că, pentru a promova tehnologia VR, Samsung are nevoie de un ecran mai clar, iar display-ul 4K este soluţia optimă.

Nu este exclus, astfel, ca telefonul să fie propulsat de o numai puţin de 6-8 GB de RAM, alături de procesoarele Samsung Exynos 8895/Qualcomm Snapdragon 835 (in functie de regiune) si de o baterie de minim 4000 mAh.

Soluția hardware va fi întregită de un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Gadgetul va fi capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.
Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

Vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop.

Galaxy Note8 „Baikal” va rula, cu siguranţă, sistemul de operare Android 7 Nougat.

Telefonul va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Bineinteles, toate informatiile de mai sus trebuie privite cu rezerve, avand in vedere ca Samsung nu a facut niciun fel de anunt legat de noua generatie Note8.

CITEŞTE ŞI CELE MAI NOI INFORMAŢII DESPRE GALAXY S8

Samsung Galaxy S8 va scrie istorie. Sud-coreenii se aşteaptă la vânzări record