Noi imagini cu Galaxy S8. Detaliile anunţate în premieră

Data: 22/02/2017 | Autor: .

Noi imagini cu Galaxy S8. Detaliile anunţate în premieră

O nouă serie de fotografii cu viitorul smartphone Samsung Galaxy S8 fac furori pe internet. Imaginile, lansate pe Twitter, atribuite unei companii care va realiza protecţia pentru ecranul telefonului, prezintă, în premieră, un S8 cu ecranul aprins şi noul layout al launcher-ului Samsung, relatează GadgetReport.ro
Dincolo de ecranul întins pe 90% din suprafaţa telefonului, imaginile vin să confirme faptul că Samsung va renunţa la butonul fizic de Home şi că va trece la un sistem de control virtual, cu care utilizatorul se va ghida în aplicaţii.

Fotografiile confirmă, totodată, şi faptul că Galaxy S8 va avea un ecran rotunjit pe ambele părţi atât pentru modelul standard cât şi pentru Galaxy S8 Plus.

Sud-coreenii  se aşteaptă ca noul telefon Samsung Galaxy S8, pe care îl vor lansa pe 29 martie, să aducă vânzări record, de peste 60 de milioane de exemplare, cu mai mult de 10 milioane peste nivelul înregistrat de precedenta ediţie, S7.

Samsung îşi pune mari speranţe în S8, mai cu seamă după eşecul colosal înregistrat cu Galaxy Note 7.
Acesta este şi motivul pentru care au amânat lansarea telefonului, prevăzută iniţial pentru luna februarie(MWC Barcelona), pentru a putea supune telefonului tuturor testelor posibile.

Samsung Galaxy S8 va fi disponibil în două variante. Versiunea standard Galaxy S8 va avea un ecran de 5.7 inchi, în timp ce Galaxy S8 Plus (s-a renunţat la brandul Edge) va include un display Super AMoled de 6.1 inchi.

Ambele telefoane vor avea ecranul curbat, întins pe 90% din partea frontală, fără buton fizic de HOME.

În ambele variante, telefonul va fi propulsat de procesoarele Samsung Exynos 8895/Qualcomm Snapdragon 835 (in functie de regiune) şi 4GB/6GB.

Samsung Galaxy S8 va rula sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat de pe un spaţiu de stocare de 64GB UFS 2.1, extensibil prin microSD până la 256GB.

Samsung Galaxy S8 va promovat drept primul telefon capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.
Vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop.

Lee Kyeong-tae, vicepreședIntele companiei coreene, declara recent că Galaxy S8 va avea un design nou, o cameră foto mai bună și un serviciu bazat pe inteligență artificială. Este vorba de Viv, un asistent virtual dezvoltat de creatorii Siri, cumpărat în toamnă de producătorul coreean.

Cum Apple are SIRI, iar Google a dotat Google Pixel cu noul Google Assistant, era de aşteptat ca şi sud-coreenii să facă pasul către un serviciu bazat pe inteligență artificială.

Galaxy S8 va include o cameră principală de 12 MP, cu autofocus dual-pixel phase-detection, f/1.7, OIS, Auto HDR şi înregistrare în 4K. Camera de selfie va avea 8 MP şi va prezenta autofocus, f/1.7 şi înregistrare QHD.

La nivel de conectivitate, S8 va fi, bineînţeles, 4G LTE, cu dual-band Wi-Fi ac/b/g/n şi Wi-Fi Direct.
Telefonul îşi va încărca bateria de 3000 mAh (Galaxy S8) respectiv 3500 mAh (Galaxy S8 Plus), prin USB 3.0 Type-C port cu ajutorul funcţiilor de încărcare rapidă Adaptive Fast Charging şi Fast Wireless Charging.

Spre deosebire de iPhone, sud-coreenii au ales să păstreze mufa de căşti de 3,5 mm, alături de celelalte facilităţi devenite standard, precum Bluetooth, GPS, NFC, Samsung Pay, Fingerprint Scanner, Iris Scanner, Samsung KNOX şi Samsung Pass.

Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8 Plus vor fi prezentate oficial la evenimentul Unpacked de pe 29 martie, organizat în New York.

Telefoanele vor ajunge in Romania in luna aprilie, la un pret intre 850 si 1100 de euro, în funcţie de versiune.