Samsung lansează update-ul la Android 7.0 în România

Data: 22/02/2017 | Autor: .

Samsung lansează update-ul la Android 7.0 în România

După câteva luni de teste şi versiuni beta, sud-coreenii de la Samsung au început să distribuie update-ul la sistemul de operare Android 7.0 Nougat la nivel internaţional. Începând de miercuri, software-ul este disponibil şi pentru o serie de telefoane Galaxy S7, vândute pe piaţa românească, relatează GadgetReport.ro

Potrivit publicaţiei Sammobile, Samsung a lansat miercuri, la nivel internaţional, cea mai extinsă campanie de update pentru telefoanele Galaxy S7 şi S7 Edge.

Pe lista ţărilor unde update-ul la Android 7.0 este disponibil oficial se află şi România, afirmă publicaţia, care pune la dispoziţie utilizatorilor şi un link de unde pot descărca update-ul cu seria G930FXXU1DQB7.

Potrivit Sammobile, update-ul la Android 7.0 este disponibil pentru telefoanele Galaxy S7 (SM-G935F) înscrise în reţeaua Vodafone, nu însă şi pentru Galaxy S7 Edge. Pentru telefoanele active în reţelele Orange, Digi şi T-Mobile, cât şi pentru cele care nu sunt codate în reţea, încă nu există un update oficial, însă nu este exclus ca acesta să fie lansat în următoarele ore.

Update-ul la Android 7.0 oferă un nou design pentru notificări şi setări şi promite să îmbunătăţească, totodată, experienţa de utilizare pentru secţiunile Multi Window, Performance Mode, Samsung Pass, Always On Display.

Cum arată Android 7 pe Galaxy S7 vedeţi în clipul video de mai jos.

Puteţi descărca update-ul, dacă aveţi Galaxy S7 în Vodafone, de AICI. Sfatul nostru este însă aşteptaţi update-ul furnizat de operator.Puteţi verifica disponibilitatea acestuia din SETTINGS/ABOUT PHONE. Atenţie, dacă primiţi update-ul, asiguraţi-vă că aveţi telefonul încărcat şi că v-aţi făcut un backup la datele personale.

Pe lista gadgeturilor Samsung care vor trece la Android 7.0 se află şi Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge Plus, Galaxy Note 5, Galaxy Tab A with S Pen, Galaxy Tab S2 , Galaxy A3 şi Galaxy A8. Acestea vor primi update-ul în prima parte a acestui an.

Samsung nu a anunţat datele exacte, urmând ca, împreună cu operatorii de telefonie mobilă, să decidă ulterior calendarul update-urilor.

Sammobile afirmă că nu este exclus ca şi alte gadgeturi să primească update-ul la Android 7.0 în a doua parte a anului, printre telefoanele vizate fiind Galaxy A5 şi Galaxy Note4.

Celelalte telefoane din gama Samsung vor rămâne la sistemul de operare pe care îl rulează în prezent, însă vor primi în continuare, în principal, update-uri de securitate.