Samsung Q8F. Noi televizoare QLED lansate la IFA Berlin

Data: 4/09/2017 | Autor: .

Samsung Q8F. Noi televizoare QLED lansate la IFA Berlin Samsung Q8F. Noi televizoare QLED lansate la IFA BerlinSamsung a lansat la IFA Berlin două noi modele de televizoare QLED Q8F cu ecran plat, de 55 şi 65 de inci. Beneficiind de tehnologia metal quantum dot, televizoarele Samsung QLED redau imagini de calitate, indiferent de luminozitatea cadrului, relatează GadgetReport.ro

Gama televizoarelor Samsung QLED 2017 a fost extinsă pentru Europa la 14 modele, odată cu lansarea Samsung Q8F.

Astfel, Samsung oferă prin modelele QLED Q9, Samsung Q8F şi Q7 cea mai cuprinzătoare gamă de televizoare pcu diagonale între 49 şi 88 inci şi include opt modele cu ecrane plate şi şase modele cu ecrane curbate.

Samsung a demonstrat tehnologiile QLED şi HDR10+ la summitul QLED şi HDR10, evenimentul fiind găzduit alături de compania de cercetare de piaţă Insight Media. HDR10+ afişează o calitate a imaginii fără precedent, a cărei luminozitate, culoare şi contrast sunt optimizate automat pentru fiecare cadru.

De asemenea, Samsung a oferit informaţii şi despre noul parteneriat cu 20th Century Fox şi Panasonic Corporation, prin care va crea o platformă dinamică de metadate, cu acces liber, pentru conținut HDR10+. Cele trei companii vor forma o entitate de autorizare în ianuarie 2018 şi vor transmite metadatele către companiile creatoare de conţinut, de televizoare ultra-HD, de Blu-Ray Playere şi de set-top box-uri, precum şi către furnizorii de sisteme integrate (SoC).

Televizoarele Samsung Q8F vor ajunge pe piață în septembrie și vor costa 2599 euro in varianta de 55 de inchi respectiv 3599 euro in cea de 65 de inchi. Versiunea de 43 de inchi, intitulata The Frame, va ajunge pe piata in octombrie la pretul de 1499 euro.

„Scopul nostru este să îmbunătăţim experiența de vizionare a programelor TV prin cea mai recentă şi inovatoare tehnologie. Suntem hotărâți să punem la dispoziţia utilizatorilor cea mai nouă tehnologie pe televizoarele noastre şi suntem încrezători că HDR10+ va furniza conţinut premium”, a declarat Jongsuk Chu, Senior Vice President Visual Display Business la Samsung Electronics.