Mercedes AMG Project One, lansat oficial. Hypercar-ul de 2,7 milioane de dolari

Mercedes AMG Project One, lansat oficial. Hypercar-ul de 2,7 milioane de dolari

Mercedes a lansat oficial, la Salonul Auto de la Frankfurt, hypercar-ul Mercedes AMG Project One, mașina de serie cu motor de Formula 1 şi care are peste 1.000 de cai putere. Modelul ar urma să fie lansat într-o serie exclusivă de numai 275 de unități la un preţ pe măsură, de 2,7 milioane de dolari, relatează GadgetReport.ro

Mercedes AMG Project One, cunoscut şi sub numele de Mercedes AMG R50, foloseşte tehnologiile din Formula 1 pentru a aduce pe străzi o maşină cu performanţe cu adevărat incredibile.

Bolidul, ce cântăreşte 1300 de kilograme, are un motor pe benzină de 1.6 litri V6, care produce 748 cai putere, in timp ce motoarele electrice prezente in număr de patru furnizează alti 408 CP. Unitatea V6 turbo ascunsa sub capota se va tura până la 11.000 rpm.

Motorul Mercedes AMG Project One este susţinut de un sistem ERS de recuperare a energiei, acelaşi cu care Mercedes-AMG Petronas a câştigat trei titluri la constructori și trei trofee la piloți începând din 2014.

Având în vedere puterea motorului, hypercarul oferă tracțiune integrală şi o cutie de viteză AMG-Speedshift cu 8 rapoarte. “Creăm un punct de reper pentru plăcerea de a conduce”, a afirmat Mercedes Benz, într-un comunicat de presă.

Mercedes AMG Project One accelerează de la 0 la 100 de km/oră în mai puţin de 4 secunde, iar viteza maximă este limitată, electronic, la 250 km/oră.

„Obiectivul nostru pentru Project One este să fie prima mașină de serie cu motor de Formula 1. În al doilea rând, vrem să fie percepută drept cea mai bună mașină sport. Avem indicații relativ bune că asta este posibil”, a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

Conform unor zvonuri, fanii au și rezervat modelul. Mercedes ar urma să producă 275 de exemplare din Mercedes AMG Project One, iar prețul să fie de 2,7 milioane de dolari. Primele maşini vor fi livrate în 2019.