Sea Ray, primul telefon Nokia cu Windows Phone a aparut pe internet

Data: 19/07/2011 | Autor: .

Un clip viral ce prezinta un posibil prototip al viitorului Nokia W9 a provocat ample dezbateri pe internet. Daca imaginile se dovedesc veritabile, ar fi primul telefon Nokia cu Windows Phone 7 Mango.

Din clipul postat pe youtube.com se poate observa ca telefonul are dotarile clasice, similare predecesorului sau N9 – volum, tasta power si butonul shutter, precum si butoanele inapoi, meniu si cautare.

 

Ce este cu adevarat interesant este sistemul de operare pe care telefonul botezat neoficial  «Sea Ray» il ruleaza – este, cel mai probabil, versiunea Mango a WP7.

 

 

Clipul vine, practic, sa confirme migratia Nokia la Windows Phone.

httpv://www.youtube.com/watch?v=xMhSRyDSlWc

Luna trecuta, Stephen Elop, CEO-ul grupului finlandez Nokia, dezvaluia, accidental sau nu, primul smartphone Nokia cu Windows Phone. Iata o inregistrare facuta pe ascuns la evenimentul respectiv.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Dl_zUFprjbA

 

Cel mai probabil, primul telefon Nokia cu Windows Phone va fi prezentat in cadrul evenimentului Nokia World Conference, ce va avea loc la Londra, in perioada 26-27 octombrie.

Evenimentul va coincide cu lansarea variantei imbunatatite a Windows Phone 7, anuntata tot pentru aceasta toamna. Noua versiune cu nume de cod „Mango”va aduce nu mai putin de 500 functii noi, menite sa ofere o experienta mai bogata si mai multa flexibilitate utilizatorilor de telefoane cu Windows Phone 7.

Printre facilitatile introduse se numara integrarea browser-ului Internet Explorer 9 Mobile, derivat din IE9, un suport multi-tasking, inclusiv pentru aplicatii Third-Party si integrarea suportului pentru Office 365, ce va include email, aplicatii office si calendar in cloud-computing.