Secretele comunicării. Cum să intri în vorbă cu cineva de care îţi place

Secretele comunicării. Cum să intri în vorbă cu cineva de care îţi place

Ai văzut pe cineva de care te simţi atras(ă). Nu ştii cum să intri în vorbă cu persoana respectivă, cum să afli ce se ascunde dincolo de personajul care te atrage precum un magnet? Psihologii francezi au întocmit un fel de tutorial cu câteva dintre secretele “limbajului trupului şi al vorbirii”, relatează GadgetReport.ro

Potrivit psihologilor, primul şi cel mai important lucru atunci când vrei să intri în vorbă cu cineva este să îi urmăreşti privirea şi să îi zâmbeşti. Este esenţial pentru că astfel îl vei pune “în gardă”. Dacă atracţia este reciprocă, lucrurile vor merge foarte simplu pe mai departe. Dacă îl (o) vei vedea ezitând, nu dispera. Sunt foarte multe situaţii în care prima impresie nu este cea relevantă.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi faci curaj şi să intri în vorbă cu el (ea). Nu înainte de a te asigura că arăţi ok, că nu transpiri şi că ai respiraţia curată. Mănâncă o gumă dacă vrei să îi vorbeşti de aproape.

Te întrebi cum faci următorul pas? Priveşte-o cu atenţie, încearcă să vezi un lucru de care te poţi agăţa, de la ambianţă la modul în care este îmbrăcat/ă. Un simplu compliment poate face minuni. Iar dacă nu rezonează, adresează-i o întrebare simplă legată de locul în care vă aflaţi. Dacă sunteţi într-un club, de exemplu, vorbeşte despre muzică, întreabă dacă a mai fost acolo, dacă se simte bine.

Nu uita să zâmbeşti şi prezintă-te. Iar apoi respiră. Nu încerca să turui, nu asalta cu prea multe cuvinte, fii stăpân pe tine şi pe cuvintele tale.

Un alt secret este să nu îţi sufoci “ţinta”. Nu transforma prima discuţie într-un interogatoriu, încearcă să alternezi cu momente de tăcere, o să vezi că o să conteze.

Invită persoana respectivă să consumaţi ceva împreună şi caută subiecte funny. Este esenţial să fiţi relaxaţi şi să râdeţi, să zâmbiţi. Trebuie să îi dai senzaţia că este confortabil şi cool să fie cu tine, că se distrează, iar râsul este cel mai bun liant pentru o relaţie.

Nu încerca să stai prea mult cu persoana respectivă decât dacă vezi că şi ea vrea acest lucru. Altfel rupe după o perioadă “lanţul slăbiciunilor” şi dă-i întâlnire a doua zi. Vei demonstra astfel că este o persoană importantă pentru tine şi că nu vrei să aştepţi să treacă timpul.

În funcţie de ce ai aflat până atunci, fă-i o invitaţie într-un loc public, în genul cinematograf. Asigură-te că e un film de calitate, cel mai bine o comedie. Nu te duce din prima la un film de dragoste, dar nici la un horror. Nu uita că râsul este cel mai bun lucru într-o relaţie, iar dacă persoana respectivă va ieşi relaxată de la film, ai toate şansele să ai o experienţă pe măsura aşteptărilor.