Mercedes AMG Project One. Primele imagini cu maşina de 1000 cai putere

Data: 17/01/2017 | Autor: .

Mercedes AMG Project One. Primele imagini cu maşina de 1000 cai putere

Mercedes a lansat oficial prima imagine cu hypercarul Mercedes AMG Project One, mașina de serie cu motor de Formula 1 și care va avea peste 1.000 de cai putere. Modelul ar urma să fie lansat în a doua parte a anului, într-o serie exclusivă de numai 300 de unități, relatează GadgetReport.ro

„Creăm un punct de reper pentru plăcerea de a conduce”, a afirmat Mercedes Benz, într-un comunicat de presă. Noul model va concura cu Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 şi viitorul l Aston Martin AM-RB 001.

Mercedes AMG Project One, cunoscut şi sub numele de Mercedes AMG R50, va folosi tehnologiile din Formula 1 pentru a aduce pe străzi o maşină cu performanţe cu adevărat incredibile, relatează Business Insider.

„Obiectivul nostru pentru Project One este să fie prima mașină de serie cu motor de Formula 1. În al doilea rând, vrem să fie percepută drept cea mai bună mașină sport. Avem indicații relativ bune că asta este posibil”, a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

Ce motor va folosi Mercedes AMG Project One rămâne încă un mister. Potrivit unor surse, ar putea fi vorba de motor ulV6 de 1.6 litri acompaniat de un complex sistem ERS de recuperare a energiei, cu care Mercedes-AMG Petronas a câștigat trei titluri la constructori și trei trofee la piloți începând din 2014. Având în vedere puterea motorului, nu este exclus ca hypercarul să ofere tracțiune integrală.

Conform unor zvonuri, fanii au și rezervat modelul, încă din faza de proiect. Mercedes ar urma să producă 300 de exemplare dinMercedes AMG Project One, iar prețul să fie de circa 2,4 milioane de euro.