Setările esențiale pentru un router Wi-Fi. Cum să îți protejezi rețeaua wireless

Data: 9/05/2019 | Autor: .

Setările esențiale pentru un router Wi-Fi. Cum să îți protejezi rețeaua wireless

Daca ti-ai instalat un router wireless în casă sau la birou si vrei ca reteaua sa fie disponibila numai celor cărora le-ai dat tu parola, este bine să activezi câteva setări simple. Nu trebuie decât să deschizi interfaţa de administrare a routerului şi să urmezi câțiva pași, relatează GadgetReport.ro

1.Schimbă userul si parola default de pe router. Acestea sunt, de regula ADMIN respectiv ADMIN. E bine sa iti setezi propriul user si o parola cu multe caractere, cifre si semne de punctuatie. Altfel te vei trezi că oricine îţi poate accesa routerul în numai câteva secunde.

2.Schimbă denumirea retelei wireless. Cea obişnuită este dată de numele router-ului. Dacă îţi vei seta o denumire proprie şi o parolă sigură, celor care vor să îţi acceseze reţeaua Wi-Fi le va fi mai greu să se logheze.

3.Dezactivează SSID Broadcast din setările router-ului. Astfel că cei care vor să se logheze ilegal vor trebui să ghicească şi SSID-ul retelei, lucru destul de dificil.

4.Foloseşte pentru wireless modul AES cu autentificare WPA2. Este cea mai sigură dintre toate metodele de criptare disponibile pe majoritatea routerelor.

5.Bifează filtrarea MAC a gadgeturilor conectate la reteaua Wi-Fi. Va trebui să afli ce adrese MAC au laptopurile, telefoanele şi tabletele din reţea. Odată trecute în listă, nicio altă adresă de MAC nu va fi acceptată.