Huawei ajută China Mobile (Shanghai) să construiască primul oraș dual-gigabit

Data: 8/05/2019 | Autor: .

China Mobile (Shanghai) a anunțat recent adoptarea soluției 10G PON E2E de la Huawei pentru promovarea construcției unor comunități de broadband gigabit. Acesta reprezintă un pas major către construcția unui „oraș dual-gigabit”, ce dispune de broadband gigabit atât prin cablu cât și wireless,relatează GadgetReport.ro

Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) din China a propus planul „Accelerare dual-gigabit, aceeași viteză pentru aceeași rețea” pentru a promova aplicațiile fixe de broadband gigabit, iar acum China Mobile (Shanghai) a lansat planul „Primul oraș dual-gigabit” și a oferit multiple pachete de convergență broadband gigabit ce furnizează împreună broadband gigabit pentru locuințe și servicii 5G. Se estimează că, până în al treilea trimestru din 2019, broadband-ul gigabit va acoperi 5.600.000 de utilizatori casnici  și 3.000 de clădiri, iar acoperirea broadband gigabit va fi disponibilă în toate districtele administrative ale orașului Shanghai. Ca un prim pas, China Mobile (Shanghai) va anunța oficial, în viitorul apropiat, demonstrarea broadband-ului gigabit în 40 de comunități.

Serviciile emergente, precum 4K/8K și jocurile VR online, pun mari probleme rețelelor fixe de broadband GPON deja existente. Pe măsură ce traficul de rețea se dezvoltă exponențial, lățimea de bandă necesară asigurării unei experiențe de utilizare stabile este de cel puțin 200 Mbps. Rețelele GPON tradiționale sunt dificil de accelerat, ele necesitând o actualizare de urgență la nivelul 10G PON pentru a suporta implementarea masivă a aplicațiilor gigabit. La nivel casnic, aproximativ 80% din trafic se transmite prin Wi-Fi. Serviciile video necesită o rată de pierderi de pachete through-wall mai scăzută de 10-6 pentru a evita afișarea sporadică, iar serviciile cu o puternică componentă interactivă, precum VR, necesită un delay Wi-Fi sub 7 ms, pentru a evita „înghețarea” evidentă a imaginii. Prin urmare, rețelele Wi-Fi trebuie și ele actualizate pentru a asigura o bună experiență de utilizare. Rețelele fixe de broadband trebuie să evolueze urgent la următoarea generație de rețele 10G PON, pentru a oferi o experiență de utilizare premium, cu o lățime de bandă mai mare și Wi-Fi de calitate mai bună.

Un manager senior al China Mobile (Shanghai) a declarat: „Suntem hotărâți să oferim cea mai bună experiență a serviciilor broadband casnice utilizatorilor finali. Soluția end-to-end 10G PON de la Huawei ne poate sprijini eficient în scopul de a construi rețele broadband gigabit care să asigure o experiență stabilă de utilizare în domeniul noilor servicii, precum videoclipurile 4K/8K și VR. Pe viitor, China Mobile (Shanghai) speră să lucreze alături de parteneri precum Huawei pentru a construi primul «oraș dual-gigabit», ce va oferi o experiență premium abonaților, promovând, totodată, economia digitală în delta fluviului Yangtze.”

Dezvoltarea rapidă a serviciilor video 4K/8K și VR/AR împinge broadband-ul casnic să accelereze către era gigabit. Soluția video 10G PON de la Huawei răspunde cerințelor utilizatorilor în privința unui Wi-Fi de înaltă performanță și cu o lățime mare de bandă, care oferă rețele cu experiențe premium. Pe viitor, Huawei va coopera cu China Mobile (Shanghai) pentru a transforma Shanghai în primul oraș dual-gigabit.