Sezonul 5 din Peaky Blinders, pe Netflix. Când va fi difuzat

Data: 2/09/2019 | Autor: .

Sezonul 5 din Peaky Blinders, pe Netflix. Când va fi difuzat

Sezonul 5 din Peaky Blinders a ajuns deja la episodul 3 pe BBC și așteptăm cu interes să-l urmărim și pe Netflix. Presa internațională relatează că nu este exclus ca primele episoade să le vedem în luna decembrie.

Abonații Netflix au trebuit să aștepte 2 ani între sezoanele 3 și 4 și cele mai negre estimări arată că BBC ar putea întârzia drepturile de difuzare pe Netflix până în 2020, pentru a exploata la maxim interesul publicului pentru canalele sale.

Nu este exclus, însă, ca așteptarea să fie mult mai mică de această dată, având în vedere că primele 2 episoade au apărut deja pe torenți, iar BBC pare să fi înțeles că întârzierea vânzării drepturilor de difuzare s-ar putea să-i coste destul de mult.

Astfel că, în cele mai optimiste scenarii, am putea vedea sezonul 5 din Peaky Blinders pe Netflix în luna decembrie, după ce difuzarea seriei de șase episoade se va încheia la BBC. Netflix nu a confirmat, pentru moment, această variantă.

Din primele două episoade, difuzate de BBC, reiese că sezonul 5 din Peaky Blinders se anunță a fi cel puțin la fel de spectaculos ca și primele patru.

În noul sezon, războaiele clanului Shelby vor include un adversar nou – fasciștii.

Helen McCrory, actriţa care joacă rolul Polly în Peaky Blinders, afirma, recent, că noul sezon este atât de violent încât abia dacă poate să se uite la imagini.

Într-un interviu pentru BBC One, Helen McCrory a avertizat telespectatorii că noul sezon conține scene și imagini de o violență extremă. ,,La unele scene, când le-am văzut, m-am întors cu spatele de oroare’’, a declarat vedeta, citată de Daily Mail.

Cu toate acestea, ea spune că povestea gangsterilor din Birmingham nu este gândită să glorifice violenţa.

Peaky Blinders îşi desfăşoară acţiunea în Birmingham, Anglia, în perioada de după Primul Război Mondial.

Creatorii seriei au folosit numele de „Peaky Blinders”, o bandă de tineri din secolul al XIX-lea care a activat în oraș din anii 1890 și despre care se credea că își cos lame de ras în șepci.

Cillian Murphy îl interpretează pe Tommy Shelby, liderul bandei, iar Sam Neill pe Chester Campbell, un detectiv chemat de la Belfast, care are sarcina de a suprima banda.

În mai 2018, după ce seria a câștigat premiul BAFTA pentru serial dramatic TV, Knight a confirmat „ambiția sa de a realiza o poveste despre o familie între două războaie și de a o încheia cu prima sirenă de raid aerian din Birmingham””, care a fost pe 25 iunie 1940.

El a confirmat, de asemenea, că va fi nevoie de încă trei sezoane (șapte în total) pentru a încheia povestea până la acel punct.