Sfaturi de sezon: Cum să mănânci inteligent, ca să nu te îngraşi

Data: 25/12/2017 | Autor: .

Sfaturi de sezon: Cum să mănânci inteligent, ca să nu te îngraşi

Să rezişti tentaţiilor culinare de Crăciun poate fi o adevărată misiune imposibilă! Dacă vrei să te menţii în formă, nu înseamnă că trebuie să te înfometezi. Trebuie doar să mănânci inteligent, relatează GadgetReport.ro

1. Nu te lăcomi la aperitive, de la piftie la salata beuf. Caută să alegi un singur fel dintre ele sau să guşti din fiecare, însă în porţii cât mai mici.

2. Uită de regula clasică că e bine să mănânci tot din farfurie. Încearcă să te opreşti atunci când simţi că ţi-ai potolit pofta.

3. Evită mâncărurile făcute cu mult ulei şi prăjelile, pentru că au multe calorii. Încearcă mai bine ceva la grătar, fără grăsime. Puiul nu trebuie să aibă pieliţă, de la porc alege muşchiul, iar de la vacă carnea macră.

4. Încearcă să eviţi mesele de tip bufet sau all-inclusive. Tentaţiile sunt mari, mâncarea din abundenţă, însă te poate face să mănânci mai mult decât ar trebui.

5. Evită pâinea şi sosurile de orice fel. Sunt adevărate bombe calorice. Caută să mănânci mai multă salată în schimb.

6. La sarmale, caltaboşi şi alte specialităţi de sezon, încearcă să eviţi grăsimea, prezentă în exces. N-ar strica să le tamponezi cu un serveţel de hârtie, pentru a mai scoate din grăsimea în exces.

7. Evită felurile de mâncare pe care nu le cunoşti. S-ar putea să ai surpriza unor feluri de mâncare foarte grase, cu mult ulei, grăsimi, care să-ţi dea toate planurile peste cap