SpaceX lansează Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume

Data: 6/02/2018 | Autor: .

SpaceX lansează Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume

SpaceX se pregăteşte să lanseze astăzi cea mai puternică rachetă din lume. Propulsată de numai puţin de 27 de motoare, racheta Falcon Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte, relatează GadgetReport.ro

Lansarea este programată să aibă loc la ora 20:30, ora României, de pe platforma din Florida de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat. Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pământ.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ.

În cadrul unei postări de pe Instagram, Musk a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ”Space Oddity” a lui David Bowie.

Pentru SpaceX, lansarea rachetei reprezintă un pas uriaş, racheta dispunand de o incarcatura utila mai mare decat a oricarui alt vehicul din istorie. Falcon Heavy este depasita la cifre doar de Saturn V, racheta utilizata de NASA in cadrul programelor Apollo si Skylab.