Where Is Roadster? Urmăreşte aventura lui Starman în spaţiul cosmic

Data: 19/02/2018 | Autor: .

Where Is Roadster? Urmăreşte aventura lui Starman în spaţiul cosmic

Old Ham Media a lansat o pagină de internet dedicată aventurii spaţiale a Roadster-ului Tesla, pilotat către Marte de manechinul Starman. La adresa www.whereisroadster.com puteţi afla, în timp real, unde se află maşina lansată de SpaceX, relatează GadgetReport.ro

Lansat de Ben Pearson, fondatorul lui Old Ham Media, site-ul,,Where Is Roadster” îşi propune să ofere date esenţiale privind misiunea spaţială iniţiată de fondatorul SpaceX, Elon Musk.

Site-ul ,,Where Is Roadster’‘ foloseşte datele oficiale de pe platforma JPL Horizons pentru a calcula traiectoria Roadster-ului Tesla.

Astfel, în această dimineaţă, în jurul orei 6.00, maşina se afla la 3,618,683 km distanţă de Pământ, şi rula cu o viteză de 10,843 km/oră.

Roadster-ul Tesla era la 221,233,977 km de Marte, către care se îndreaptă cu o viteză de 19.23 km/secundă. Un calcul inedit arată că maşina şi-a depăşit de peste 619 ori limita de garanţie.

Ben Pearson a creat şi o animaţie care arată drumul parcurs până acum de Starman. O puteţi vedea în clipul video de mai jos.

Roadster-ul Tesla a fost lansat către Marte pe 6 februarie, într-o misiune bineînţeles simbolică, cu racheta Falcon Heavy.

Pentru compania lui Elon Musk, lansarea a reprezentat un test reuşit în planurile companiei de a trimite oameni pe Marte.

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume în acest moment, şi a doua din istorie, după Saturn V, propulsorul folosit de NASA pentru misiunile Apollo, care au dus omenirea pe Lună, poate fi refolosită, astfel că va reduce puternic costurile de lansare în spaţiul cosmic.

Puterea de propulsie a lui Falcon Heavy este echivalentă cu cea a 18 avioane Boeing 747 turate la maximum.