Shopping în realitatea virtuală! Un proiect SF dezvoltat de Alibaba

Data: 27/07/2016 | Autor: .

magic leap

Gigantul asiatic Alibaba a prezentat prototipul unei platforme de shopping care duce cumpărăturile online în realitatea virtuală. Dezvoltată de compania americană Magic Leap, interfaţa a fost prezentată de CEO-ul Alibaba, Chris Tung, relatează GadgetReport.ro

Demonstraţia, realizată cu produsele companiei Alibaba, arată modul în care, prin intermediul comenzii vocale, vom putea face cumpărături de pe internet. Diferenţa faţă de modul în care facem shopping în prezent este aceea că vom putea vedea, în 3D şi la o scară reală, produsul achiziţionat, randat virtual cu ajutorul software-ului Magic Leap.

De exemplu, dacă ne va interesa un obiect de mobilier, platforma de shopping îl va reda virtual în casă, astfel încât să vedem dacă se potriveşte în spaţiul respectiv.

Magic Leap şi Alibaba nu au făcut niciun fel de declaraţii legate de momentul la care o asemenea tehnologie ar putea deveni realitate. Cert este că acesta pare a fi viitorul în domeniu.

Alibaba se află printre principalii investitori în Magic Leap. Platforma virtuală din Miami a atras finanţări de 1,3 miliarde de dolari de la companii precum Google, Qualcomm şi Legendary Entertainment.

GadgetReport.ro vă prezenta, anterior, şi alte proiecte ale celor de la Magic Leap. Unul dintre cele mai interesante vizează o adevărată revoluţie în domeniul jocurilor.

In materialul video „Just another day in the office at Magic Leap”, realizat in colaborare cu Weta workshop ( studioul care a lucrat efectele speciale din Lord of The Rings), vedeţi un jucator care intra intr-un birou si isi ia de pe o masa o arma cu care incepe sa impuste inamicii care coboara din tavan. Practic, peste decorul real, dezvoltatorii jocului au plasat o interfata virtuala care ii ofera gamerului senzatia ca se afla intr-un joc clasic de tip shooter.
Cel mai probabil jucatorul poarta o casca virtuala sau o pereche de ochelari care ofera experienta virtuala.

Pe site-ul său, Magic Leap afirmă că “a venit timpul ca magia să fie readusă în lume” şi prezintă imaginea unui elefant culcat în palma unei mâini umane şi pe cea a unei balene care pluteşte deasupra unei plaje.