Si-a vandut un rinichi pentru Apple si acum da firma in judecata

Data: 13/08/2012 | Autor: .

Adolescentul in varsta de 17 ani din China care si-a vandut un rinichi pentru a putea sa isi cumpere un produs Apple a dat in judecata compania americana si ii cere daune morale de 2,27 milioane de yuani (360.000 dolari).

Avocatii tanarului Wang sustin ca clientul lor a fost atras de publicitatea agresiva si inselatoare facuta de Apple care l-ar fi determinat sa nu mai conceapa viata fara acel produs. Morningpost.com.cn, care prezinta stirea, nu precizeaza despre ce produs Apple era vorba.

Juristii considera, astfel, ca tanarul chinez a fost inselat si fortat, practic, sa faca orice pentru a-si cumpara un produs Apple.

Parintii acestuia au aflat ca Wang si-a vandut un rinichi abia dupa ce a venit acasa cu acel produs si l-au intrebat de unde il are. Au sesizat politia care, in urma anchetei, a dat de urmele unei retele de trafic de organe.

Politistii au arestat noua persoane in acest caz. In urma cercetarilor a rezultat ca tanarul a fost racolat dintr-un magazin Apple unde un intermediar l-a intrebat ce ar fi capabil sa faca pentru a obtine gratuit un produs Apple.

Adolescentul a fost de acord sa fie dus la o clinica privata unde, in schimbul rinichiului, a primit 22,000 yuan (3,480 dolari). Politistii au aflat ca organul a fost vandut ulterior cu 150,000 yuan (23,800 dolari).

Cazul a determinat un adevarat scandal in China, mai cu seama ca nu a fost singurul. Tot anul trecut, un tanar si-a vandut rinichiul pentru un iPad 2. Acesta a declarat ca ii pare rau ca nu mai are decat un rinichi pentru ca l-ar fi vandut pentru a-si cumpara noul iPhone 5.