Sistemul de operare al iPhone 5 a fost spart

Data: 23/09/2012 | Autor: .

Un hacker american sustine ca a reusit sa deblocheze sistemul de operare iOS 6 instalat pe iPhone 5, pentru a putea folosi aplicatii terte, potrivit unor imagini postate de hacker pe Twitter.

Modificarea fisierelor sistemului iOS astfel incat utilizatorul sa poata instala aplicatii din alte surse decat App Store al Apple, pe canale neoficiale precum Cydia, se numeste „jailbreaking”.

Paul pare sa fi instalat aplicatia open-source Cydia pe noul iPhone, conform celor doua imagini postate pe contul sau de Twitter.

„Am inceput sa lucrez (la sistemul de operare, n.r.) in ziua de dinaintea lansarii iPhone 5 si am reusit jailbreak-ul iOS 6 pe iPhone 4S in cateva ore. Dupa ce am pus mana pe un iPhone 5 a fost chiar si mai usor. A fost nevoie de numai jumatate de ora”, a afirmat hackerul Grant Paul intr-un email pentru AllTHingsDigital, citat de Mediafax.

Cydia este cea mai populara aplicatie folosita de posesorii de smartphone-uri Apple care recurg la jailbreak, fiind in esenta un portal prin care posesorii de iPhone-uri modificate pot descoperi aplicatii neoficiale.